Nyt

Fra Holland kommer en hverdagshistorie fra det nye Europa. En muslimsk familie holdt deres børn hjemme fra skole i forbindelse med afslutningen på ramadanen. Det var aftalt at tage klassebilleder netop denne dag. Da forældrene fik at vide, at deres børn ikke var med på billedet, krævede de 10.000 euro i erstatning.

To muslimske børn fra Haag som ikke kom med på klassebilledet fordi de var blevet fritaget for undervisningen i forbindelse med eid-fejringen, får tilsammen en kompensation på fem hundrede euro. Byretten (Kantonrechter) mener, at skolen bryder den hollandske ligebehandlingslov ved at behandle eleverne forskelligt.

Skolen havde tilfældigvis planlagt fotografbesøg på dagen for eid-fejringen. Skoleledelsen siger, at det ikke var muligt at ændre aftalen, og at man har gjort alt for at begrænse ulemperne.

Børnenes forældre krævede som udgangspunkt en erstatning på 10.000 euro af Montessori Skolen, men det mente dommeren dog var at gå for langt. Skolefotografen kom tilbage senere og fik taget individuelle billeder af de børn, som ikke var til stede første gang. Derfor er der ifølge dommeren ikke gjort forskel på de muslimske børn og deres klassekammerater.

Ulovlig

Men skolen har ikke i tilstrækkelig grad udvist vilje til at finde alternative muligheder for at tage et klassebillede. Derfor er der blevet gjort forskel på dette punkt – og det er ulovligt.

 

– http://nos.nl/artikel/2182460-schadevergoeding-voor-kinderen-die-niet-op-klassenfoto-konden.html

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28599632/__Geen_klassenfoto__500_euro__.html

 

ANNONSE

8 svar til “Forældre krævede 75.000 kr. i erstatning for at deres børn ikke var med på klassebilledet: De var ikke i skole pga. ramadanen”

 1. Niels Larsen siger:

  Vanvittigt. Forældrene var selv skyld i, at ungerne ikke var med den dag.

 2. Marianne Jørgensen siger:

  Disse fremmede skal ikke have en skid astavning i en skid .for dette .det eneste disse fremmede har krav på er at rejse hjem til deres eje land.. Man kan godt se hvad du fremmede kræver er kun penge nej de har kun et krav at høre på dette land efter deres regler..Ud over andet nej.

 3. Erling Christoffersen siger:

  Sådan et fjols til dommer.

 4. Henrik Ilskov-Jensen siger:

  Sammen med jihad-terroristerne er det muslimer som forældrene til de omtalte børn, der er skyld i, at muslimer i stigende grad er ildelidte i de europæiske befolkninger. Godt hjulpet af de politisk korrekte dommere, naturligvis. Men i det lange løb vil sådanne dybt utaknemmelige muslimers “sejre” vise sig at være “ris til egen røv”. Det må vi da håbe…

 5. BH siger:

  Ja 500 eu

 6. Thorkil Bjerre siger:

  de forbande muslimer tror de skal have særbehandling. De kan bare møde op i skolen til de planlagte arrangementer . Det er helt forkert at tilkende den type menesker erstatning. Det bekræfter dem bare i at de kan kræve særbehandling fordi de er muslimer. Muslimer er ikke menesker som vi, de kender ikke til noget personligt ansvar, heller ikke til nogen samvittighed, kender kun til pligtforsømmelse og pligtopfyldelse overfor deres ” såkaldte gud”.

 7. niels groenbaek siger:

  Det er muslimerne der er offer.
  Dommerstanden holder med muslimerne