Nyt

Aftonbladets redaktion har identificeretden dræbende faktor. Det er bilerne. De er blevet til dødelige våben, og intet kan standse dem.

Bilar har förvandlats till dödliga vapen. De har varit lätta att stjäla och sedan har ingenting kunnat stoppa deras framfart.

Der er mange,, der har sagt dette før – ideen er bestemt ikke ny. Men tidligere var det sagt med sarkasme. Det nye er,at svenskerne mener det i fuldt alvor.

Om folk i framtiden ska kunna skyddas måste bilarna helt enkelt bort från samlingsplatser och citykärnor.

Måske vildet være tryggere med kameler? I Gøteborg ville man starte et kamelcenter -og det kunne de så passende have suppleret med et til i Stockholm. Men projektet blev aldrig realiseret, og nu vil myndig­hederne have noget af investeringen tilbagebetalt. Man må udtænke andre løsninger. Lastbilerne skal i hvert fald væk:

Det är inte rimligt att en stor lastbil kan köras rätt in på Stockholms populäraste promenad­gata en fredags­efter­middag strax före påsk.

Af de faktorer, som virker helt urimelig ved terroren i Stockholm, så er ikke lige lastbiler, der først rinder en i hu. Det er nok snarere, at vi hele tiden får pålæg om, at vi skal fortsætte som om intet er sket.

ANNONSE

Mer sällan pratas det om behovet av lugna miljöer. Om parker och vänliga torg som välkomnar våra besökare och där barn kan röra sig utan fara för sina liv.

Justitieminister Morgan Johansson menar att det är svårt att skydda människor i ett öppet samhälle. Men att bilister får köra var som helst är väl ändå inte öppenhet. Bilarna har dominerat våra städer i decennier, nu är det människorna som behöver plats. Nu är det bilismen som måste regleras.

Det er bilerne, som er problemet. Afton­bladet vil fjerne bilerne fra centrum. Og de mener, at folk skal opholde sig i parker. Parkene er trygge, for der har der ikke været terror­angreb. Endnu. Vi skal bare sørge for ikke at samle osi for stort antal på et sted. På lege­pladser for eksempel. De må fjernes. Og måske burde grupper på mere end fire personer forbydes. Det er områder, som svenskene let kan regulere.

Men det er vanskeligt at fjerne folk, som går på fortovene. De bløde trafikanter. Kunne man ikke også regulere dem? Jeg mener, SKAL man absolut bevæge sig så meget udendørs i byerne? Måske burde man overveje helt at fjerne byerne? Der er jo så mange mennesker samlet på et sted. Det er farligt. Og mens vi er inde på forslag til, hvad vi burde fjerne…. her er en helt vil idé: Hvad med at fjerne dem, som ønsker at skade os?

 

Aftonbladet

ANNONSE