Nyt

Løsne slipset: Finansminister i Reinfeldts regering, Anders Borg, justerer slipset under et møde med EUs finansministre i Bruxelles  i 2010. Fredag i sidste uge løsnede han det også. I dén grad. (foto: Francois Lenoir/Scanpix/Reuters)

Det internationalt tiljublede og efter sigende geniale finansminister i Reinfeldts regering, Anders Borg, var i sidste uge til en fest på vandet. Her festede han virkelig igennem og sad og viftede med sin penis og kaldte flere kvinder for “luder”

Anders Borgs spektakulære søslag fandt sted i Stockholms skærgård, hvor han blandt andet «grabbed’em by the…», kan ende med tiltale for seksuel chikane, siger en statsadvokat til Tidningarnas Telegrambyrå.

Det var til en eksklusiv fest for overklassen og magteliten forrige fredag at Borg – som var finansminister i Reinfeldts regering 2006-14, blev stander vissen.

Han skal blandt andet have vist de øvrige festdeltagere sin penis, taget andremænd i skridtet og villet sammenligne størrelsen på deres kønsorganer, og kaldt kvindelige festdeltagere for “luder”, skriver Aftonbladet, som tilføjer, at der var flere VIPer fra både erhvervslivet og det offentlige Sverige med til festen festen.

ANNONSE

Samme Anders Borg har tidligere sagt i et interview med Svenska Dagbladet, at han synes, det er «naturligt att kalla sig feminist».

– Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout, skriver Anders Borg selv på sin Facebook-side.

Når Borg senere ikke fik lov at sove i hovedhuset, men blev tildelt soveplads i en bygning lidt længere væk, blev han aggressiv og truende over for værten. Han skal også have truet en kvinde, som bad ham hidse sig ned.

– Det var ingen jätterolig händelse, men jag vill inte kommentera, siger værten til Dagens Opinion.

Aftonbladet anonymiserede først Borg og omtalte ham som «ex-ministern». Men efter at Borg  selv har beklaget hændelsen og bedt om undskyldning på Facebook, valgte man at navngive ham.

Så kan man spørge, om Aftonbladet ville have udvist samme grad af tilbageholdenhed, hvid der havde været tale om en sverigesdemokrat…

Fra Borgs syndsbekendelse:

«Jag var på fest i helgen och drabbades av en blackout. Jag dricker inte mer än de flesta men har varit under hård press de senaste månaderna och det måste ha tagit ut sin rätt»

«Jag har fått höra i efterhand att jag betedde mig mycket olämpligt. Jag vill uppriktigt be om ursäkt till de närvarande som tog illa vid sig. Känner stor besvikelse och ånger över mitt beteende.»

Financial Times kårede i 2011 Borg til EUs dygtigste finansminister i sin årlige rating af unionens 19 finansministre.

Anders Borg har siden han gik af som finansminister arbejdet som rådgiver for en række større virksomheder og internationale organisationer.

ANNONSE