Uncategorized

I øjeblikket pågår 46 mordudredninger i Stockholmsregionen. Hertil skal lægges de 70 udredninger, som omhandler mord- og drabsforsøg. Det trækker store veksler på politiet.

Rigspolitichef Dan Eliasson er som sædvanlig svært bekymret over udviklingen:

– Jag tycker mig se nu att det finns större förståelse i samhället över det faktum att situationen är riktigt bekymmersam i många av de här utsatta områdena, sier han.

Sidste år døde 26 mennesker i Stockholm som følge af dødelig vold.

Også Gunnar Appelgren, chefen for politets satsning i de «särskilt utsatta områden» i Stockholm, er bekymret over udviklingen med flere mord og skudepisoder i Stockholm:

– Vi har fortsatt många skjutningar på allmänna platser. Vi måste hantera det här, och vi måste göra något kraftfullt, sier Appelgren.

Et nyt forslag til hvad politiet skal gøre for at forhindre flere skudepisoder, skal tages op i ledelsesgruppen i Stockholmspolitiet i nær fremtid. Appelgren vil ikke afsløre nogen detaljer i forslaget, men siger, at det store antal mordefterforskninger risikerer at «kvæle hele udredningssystemet».

– Det måste vi hantera och agera mot, annars kommer det att ligga som en bromskloss för både polisens och samhällets utveckling.

Dan Eliasson vil have mere politi.

– Vi har kraftsamlat i alla särskilt utsatta områden. Det är fler poliser, mer resurser. Det visar att fler måste göra mer, sier Dan Eliasson.

Men selv mere politi er ikke nok, siger Eliasson. Han vil have en langsigtet socioøkonomisk satsning, og nævner job, bymiljø og sundhed som vigtige faktorer.

Og imens de svenske skatteydere belastes af socioøkonomiske overførsler til de «särskilt utsatta områden», så stiger den importerede vold.

Stockholm er fortsat langt fra verdens voldeligste by, Caracas, som har 120 mord per 100.000 indbyggere. Der er også et godt stykke igen til amerikanske byer:

Til gengæld findes der anden voldskriminalitet, som ødelægger folks liv hvor Sverige slår USA med flere længder: Voldtægter

Aftonbladet  Expressen

ANNONSE