Nyt

En talsmand for foreningen Sveriges förenade muslimer siger, at 12-årige piger kommer i Helvede, hvis de ikke dækker sig til. Foreningen er blevet kritiseret for ekstremisme – men får samtidig en halv million kr. i støtte fra den svenske stat

Sveriges förenade muslimer (SFM) har base i Göteborg. Foreningen er flere gange blevet sat i forbindelse med ekstreme grupper – herunder også voldsforherligende ekstremistgrupper.

Og for gentagne gange at have inviteret omstridte forelæsere til at undervise muslimer i Sverige.

En af de mest populære forelæsere er Muadh Zamzam. I en forelæsning, som ligger på Youtube. taler han om «kvinden i islam». Her siger han blandt andet:

– En sa till mig, varför ska en tjej när hon är 12-13 år gammal höra att om hon täcker sig kommer hon till paradiset, om hon inte täcker sig kommer hon till helvetet? Jag sa, för att det är så här det funkar. Ska vi ljuga för henne?

Aftonbladets video-reportage. 

I videoen sammenligner Muadh Zamzam kvinner med diamanter og guld – og spørger tilhørerne, hvad man gør med sådanne kostbarheder; «Ställer dem framför alla eller skyddar dem?» «Jag blir arg om någon tittar på min fru.»

Han sammenligner også kvinder med chokolade(!) Ligger der to stykker chokolade på bordet og den ene er pakket ind og den anden ikke – så vælger man naturligvis den der er pakket ind. Den ved man jo er ren og fin – ingen har rørt den, fastslår Muadh Zamzam.

ANNONSE

– Inte vem som helst ska titta på våra kvinnor. Jag blir arg om jag ser att någon tittar på min fru. Jag vill inte att någon ska titta på min fru, på min mamma, min syster. Det är så muslimer ska vara, sier Zamzam.

Aftonbladet ville spørge en repræsentant for Sveriges förenade muslimer om, hvorfor Muadh Zamzam so ofte bliver inviteret til at forelæse. De ville også stille spørgsmål til koblingen mellem SFM og voldsforherligende ekstremistgrupper.

Det viste sig at være alt andet end let. Til sidst får de Muadh Zamzam selv i røret.

Da Aftonbladet beder Zamzam redegøre for sit syn på kvinder, svarer han:

– Hallå, hallå! Jag hör inte dig. Om du hör mig, jag hör inte dig…

Og det er det sidste, de får ud af ham. Efterfølgende svarer han hverken på telefon eller sms.

Forfatteren og journalisten Magnus Sandelin har gransket ekstremisme og svenske jihadister. Ifølge ham er det ikke alene de forelæsere, som SFMs inviterer, som udgør et problem. Det miljø den muslimske forening opererer i ermind lige så bekymrende. Sidste år udtalte han til Göteborg Posten:

– Det finns en miljö kring den här föreningen som är väldigt extrem. Flera av dem som åkt till Syrien har funnits i den här miljön och besökt konferenser. Det finns en sorts grogrund för extrema åsikter.

Den svenske stat har i regi af myndigheden for ungdoms- och civilsamhällesfrågor (Mucf) bevilget 525.000 kroner til foreningen, trods den omstændighed, at SFM har inviteret talere, der har udtalt sig på en måde,  der «ikke er forenlig med demokratiets ideer».

Onsdag kom det dog frem, at Mufc vil iværksætte en ny undersøgelse af Sveriges förenade muslimer.

Aftonbladet: Lär ut att 12-åringar hamnar i helvetet – får bidrag av staten

Som Zamzam sier: «Man måste kolla på hela föreläsningen, inte bara plocka det man vill. Det är en lång föreläsning.»

48 minutter og 5 sekunder, for at være helt præcis:

Hvem tilhørerne er framgår ikke av videoen, men han kaller dem «bröder». Videoen er fra 2014.

ANNONSE

Ét svar til “Prædiker Helvede for 12-årige piger, der ikke dækker sig – får halv mio. kr. fra den svenske stat”

  1. KnudMadsen siger:

    Jubler feministerne, når de hører denne Djævelens udsending? Lever de selv op til formaningerne?