Nyt

Lørdag aften arrangerede Røde Kors og «Refugees welcome» en såkaldt ljusmanifestation i Umeå i anledning terroren i Stockholm. Ifølge arrangørerne er demonstrationen en protest mod racisme.

På Facebook havde arrangementet tidligere på dagen i omegnen af 150 deltagere, men initiativtageren Hanna Jerndal havde håb om, at det ville komme flere, sagde hun til SVT Nyheter.

– Jag funderade kring det och först blev jag alldeles tom och jag varken kunde eller ville inte förstå det. Jag kände något starkt och kände att vi måste stå enade mot våldet oavsett bakgrund. Så jag kontaktade mina kollegor på Röda korset för att samla alla idag.

Skærmdump, SVT Nyheter

Demonstrationen retter sig mod terroren, men «Hanna Jerndal understryker också att det är en aktion mot hat och rasism,» skriver SVT

Det er en nærliggende tanke, at arrangøren er bekymret over, at det er en indvandret, muslimsk mand som er pågrebet, mistænkt for at have udført udåden i Stockholm. At man er bange for, at det skal fremprovokere «rasism» blandt svenskerne:

– Vi vill stå enade mot våldet men också mot det hat och den rasism som gror i fotspåren av våldet och som brukar följa den här typen av händelser, sier Hanna Jerndal til SVT Nyheter.

Det er et udbredt fænomen i Sverige – vi har læst og hørt om det før i forbindelse med drab og voldtægt begået af indvandrere. Hvad er det med denne gruppe af svenskere, som gør dem ude af stand til at fordømme en kriminel – en terrorist i dette tilfældet – uden samtidig at advare mod racisme?

Blodet er knapt vasket væk fra Drottninggatan før disse mennesker begynder at udskamme den almindelige svensker, som måtte fremsætte helt legitime spørgsmål til, hvor Sveriges fuldstændig grænseløse indvandringspolitik fører landet hen.

ANNONSE

Hvor er respekten for de døde? Respekten for de efterladte? Et døgn efter at deres nære og kære blev brutalt kørt ned af en terrorist i en lastbil, må de opleve, at det som kunne have været en fin minde-markering udnyttes til politiske formål af Refugees Welcome. Og Røde Kors.

Et døgn efter at lastbilen pløjede sig hen over ofrenes kroppe, pløjer den vulgære antiracist-propaganda hen over deres minde.

I dag søndag arrangeres en anden «kärleksmanifestation för att stå upp mot våld och terror» i Stockholm, skriver Sveriges Radio.

Et er sikkert: Kärleken omfatter ikke den, som bruger ord som «vold», «terror» og «indvandring» i samme sætning.

 

SVT: Vill stå upp mot våldet efter terrordådet

ANNONSE

6 svar til “Det svenske svar på terroren: Demonstrationer mod racisme”

 1. Christian Ivar Petersen siger:

  jeg har kun et spørgsmål: Hvornår er Islam blevet til en race?

 2. Niels Larsen siger:

  De må være lallende idioter…

 3. KnudMadsen siger:

  Rablende sindssyge skøger!!
  De ejer ikke den mindste situationsfornemmelse og respekt for de ramte.
  Gad vide om de repræsenterer en officiel Røde Kors politik?
  Min afsky for sådanne kællinger er afgrundsdyb.

 4. David siger:

  Strider det ikke lidt med Røde kors kodeks, de skal da være politisk uafhængige. Så kan de da ikke arrangere en demonstration, hvor fint formålet end måtte være.

  Kunne Document redaktionen ikke prøve at afkræve Røde kors et svar herom?

 5. Bjørn Kristiansen siger:

  Det er kraftstejlemig til at blive syg af.

  Disse krapyl er ikke bare skadelige for deres egen “ikke nation” – ved at tage imod disse omstyrtere af vestlige samfundsnormer,, og give dem asyl,, åbner de jo ladeporten for invasion af danmark.. værre end det vi selv er ansvarlige for.

 6. niels groenbaek siger:

  Helt ved siden af realiteterne