Nyt

Knuste vinduer, opskårede dæk og brændende biler. Flere og flere politibiler i Stockholm bliver udsat for hærværk. På et år er omkostningerne til reparation fordoblet.

Alene sidste år blev 87 politibiler udsat for vandalisering. Siden 2010 er tallet nærmere 500.

– Det är jätteallvarligt och så som jag ser det är det ett angrepp på hela samhället, säger Hanif Azizi, områdespolis i Rinkeby, Tensta och Husby till SVT.

Ødelæggelserne spænder fra, at bilene får dækkene skåret i stykker eller ruderne knust, til at bilerne sættes i brand.

Værst er situationen i Västerort, Söderort og Södertörn, områder hvor de indvandrertætte forstæder ligger. Helt så galt står det ikke til i Nacka og Täby.

Bilbrande er vanskelige at opklare. Det bevismateriale, der måtte være, er ofte fuldstændig ødelagt af branden (foto: stockholmspolisen)

Når politibiler vandaliseres, vanskeliggør det selvsagt politiets arbejde, især i forbindelse med udrykninger. Når bilerne saboteres, tvinges politifolkene til at tage sig af den skadede bil, i stedet for at rykke ud til opgaver.

Hanif Azizi:

– Det kan vara så att vi har ett pågående jobb som är väldigt akut. När första bilen kommer fram har man inte möjlighet att vakta fordonet, utan de går in och gör sitt jobb, och när nästa patrull kommer upptäcker man att man har fått en förstörd bil.

– I stället för att göra vårt jobb måste vi då ta hand om vårt eget material, och då tappar vi också fokus från att jobba i området.

Sidste år blev denne politibil stukket i brand, da en politipatrulje var på udrykning i det indvandrertunge Östberga i den sydlige del af stockholmsområdet.

Ifølge fungerende regionspolitichef Pia Sjunnegård-Dahlbom fører vandaliseringen i mange tilfælde til, at politiet ikke når frem i tide.

Men Pia Sjunnegård-Dahlbom er optimist – hun mener at «hög polisnärvaro» er det væsentligste:

Jag tror att en hel del i det här är ju den övriga samverkan med samhället, att vi blir fler poliser och att vi jobbar i de här områdena, säger hon och fortsätter:

– Det som är framgången för vår del är att vi har lokala poliser som känner våra barn och ungdomar i områdena. Så fort man får en naturlig kontakt med varandra brukar den här vandaliseringen åtminstone minska.

Fler poliser – hvor skal de tages fra? Svenske betjente flygter fra etaten  og der er slet ikke tilstrækkeligt nyt mandskab til at erstatte dem. Det er feberfantasier af regionspolitichefen.

Politiet har de seneste år forstærket bilernes vinduer for at gøre det vanskeligere at slå dem i stykker. Næste år skal en ny og mere robust politibil testes i Botkyrka – en af de kommuner i Sverige, hvor der bor flest indvandrere.

 

 

SVT: Allt fler polisbilar vandaliseras – stort problem för polisens arbete

ANNONSE

3 svar til “87 politibiler blev vandaliseret i Sverige sidste år”

 1. Va Sawva siger:

  Hvordan kan det dog være, at der pludselig er blevet ødelagt så mange politibiler i Sverige??

  Det er da aldrig sket før i tiden, eller hvordan?

  Er der nogen, der har en forklaring på det?

  Hvis myndighederne og de ansvarlige politikere ved, hvem det er, der gør sådan noget, må de straks stille de skyldige til ansvar!

  Send lortet hjem! – Sæt i gang!

  Vor Herre bevares, og Gud bevare Danmark

 2. KnudMadsen siger:

  Hvorfor finder vi os i det svineri?
  Det koster jo samfundet, og dermed os alle, svimlende summer.

 3. The Lying Press siger:

  Det er egentlig en ubetydelig lav pris set i forhold til hvad den muslimske plage ellers koster Sverige i menneskeliv og værdier.