Nyt

En stor, mafialignende familie holder bydelen Angered i Göteborg i et jerngreb. Tavshedens lov gælder. Folk tør ikke tale med politiet.

Politichef Ulf Merlander kom med de opsigtsvækkende oplysninger i retten mandag:

– Den här familjen har påverkat lokalsamhället negativt under en väldigt lång tid.

Politischefen var indkaldt af statsadvokat Linda Wiking som sagkyndigt vidne under en retssag om grov vold og groft övergrepp i rättssak.

«Övergrepp i rättssak» er efter svensk ret en forbrydelse som består i, at en eller flere personer er blevet udsat for vold eller trusler om vold i forbindelse med en retssag. Som oftest drejer det sig om påvirkning af vidner.

Anklagemyndigheden i Göteborg har i nogle år brugt politifolk som ekspertvidner for at kaste lys over,  i hvilket miljø og i hvilke sammenhænge de mistænkte lever og handler, herunder også i sagen efter skuddramaet i Vår Krog & Bar i Biskopsgården, der resulterede i to dræbte og otte sårede.

Ulf Merlander lagde ikke fingrene imellem, da han beskrev storfamilien med omkring hundrede medlemmer, som han mener er den dominerende i den kriminelle underverden i Hammarkullen, Hjällbo, Gårdsten og i området omkring Angered Centrum.

– Totalt pratat vi om ett hundratal individer, varav 60 stycken som är straffmyndiga. 30 av dessa förekommer i polisens register. De har figurerat i förundersökningar som rör mord, utpressning, vapenbrott, narkotikabrott, grov kvinnofridskränkning, misshandel och olaga hot, sier lokalpolitisjefen.

To mænd fra den mafiøse storfamilie er tiltalt i den verserende retssag.

– Jag har jobbat i många år i dessa stadsdelar. Merparten av personerna i den här familjekonstellationen har haft svårt att etablera sig i landet. Nio av dem tjänar över 200 000 kronor om året. Resten redovisar ingen taxerad inkomst alls, sier Merlander.

Ifølge politichef Merlander tør folk ikke vidne mod medlemmer af familien.

– Människor som sett eller hört något drar sig ur i tidiga skeden av utredningarna.

Tiltalen i den aktuelle sag drejer sig om to unge ofre i en retssag som – efter at have fået en ordentlig omgang tæsk – blev ført til en industritomt, hvor de blev opfordret til at trække deres anmeldelse tilbage. Gerningsmændene skal have fremvist nogle slagkraftige argumenter i form af automatvåben.

Skræmme-taktikken virker, da familien har en imponerende voldskapital at henvise til, og ifølge Merlander har taktikken også været afprøvet over for politiet:

– Genom mer subtila hot försöker man även utöva inflytande på poliser som tjänstgör i närområdet, säger polischefen.

Familien prøver kræfter med politiet:

– När vi ingriper mot den här släkten tvingas vi ofta använda ett betydande antal polismän. Det uppstår liksom en kraftmätning oss emellan.

 

Göteborgs-Posten: Polischef: Maffialiknande släkt styr brottslighet i Angered

ANNONSE

Ét svar til “Politichef: Mafia-familie styrer bydele i Göteborg”

  1. finnur siger:

    Utvisning av samtlige familiemedlemmer i mafiaen er det eneste tiltaket som hjelper!

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag