Nyt

Nogen gange bliver løgnen så stor og fej, at folk som ser den ikke længere magter at holde tand for tunge. Det skete for en efterforskningsleder i svenske Örebro i går.

I en facebookopdatering tager förundersökningsledaren Peter Springare, omtalt som «den kendte politiprofil» i lokalaviser, bladet fra munden. Mellem linjerne er det tydeligt at læse, at frustrationen har bygget sig op over længere tid:

Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i. Det jag kommer att torgföra till er alla skattebetalare är förbjudet att torgföra för oss statligt anställda. Det renderar i utebliven karriär och utebliven individuell lön. Även fast det är sant. Jag skiter i allt detta, ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet.

Peter Springare

Han påpeger, at det han gør er risikabelt. Men han nærmer sig pensionsalderen, så han har ikke så meget at tabe. Han «skiter i» konsekvenserne. Det er ikke alle, der har råd til en sådan luksus. Flere har mistet deres job på grund af deres åbenmundethed og vilje til at tale de politisk korrekte midt imod – herunder Hanne Tolg, medlem af redaktionen her på Document. Det samme skete Anders Ulstein, efter at han fremførte kritik af den norske statsminister.

ANNONSE

Og det fortsætter – Springare varsler ugentlige dryp af sine erfaringer i grova brottsroteln:

Jag kommer nu och varje vecka framgent att redogöra i detalj för vad som sysselsätter Mig som utredare/förundersökningsledare på grova brottsroteln polisen i Örebro. Det kommer inte att harmoniera med BRÅ: s uppfattning eller andra vänstervridna kriminologers uppfattning i den allmänna debatten.

Nej, Peter Springares vidnesbyrd kommer så afgjort ikke til at stemme overens med den fremstilling som Brottsförebyggande rådet (BRÅ) kommer med. Så kan man jo spørge sig selv, hvem man stoler mest på: Politimanden, som fortæller hvad han oplever på sit arbejde hver dag, eller den statsautoriserede version fra de universitetsutdannede kriminologer i det svenske bureaukrati.

I Norge fik vi i august i fjor vores eget sandhedsvidne; Thomas Utne Pettersen, politiinspektør i Haugesund. Han påpegede det indlysende: At begrænset indvandring forebygger kriminalitet. I et indlæg i Haugesunds avis undrede Utne Pettersen sig over, hvorfor ansvarlige politikere og medier ikke understreger, at det vil være et af de vigtigste enkelttiltag Norge kan iværksætte for at bekæmpe kriminalitet.

Akkurat som Springare brugte også Pettersen sin egen politihverdag som erfaringsgrundlag. Det virker overbevisende; politifolk taler af erfaring. Utne Pettersen var ikke enig i den vedtagne præmis om, at skepsis over for migranter er et udslag af kynisme. Frygt som relaterer sig til høj indvandring kan både være rationel og berettiget, mente han, hvis man tager virkeligheden i betragtning:

I 2015 hadde undertegnede påtaleansvar for en rekke arrestanter med til sammen ca. 2.600 varetektsdøgn – 2.200 av disse døgnene var utenlandske menn.

Og det er jo der vi er; at den som tager virkeligheden i betragtning virker truende. Så truer man det skrøbelige korthus som den politiske elite og medierne møjsommeligt har bygget op: Ideen om at multikulturen er berigende og god – for alle parter.

Utnes synd var at han beskrev virkeligheden som han så den, uden at ty til omskrivningerog politisk korrekte vendinger. Han formidlede det han så og erfarede: At de aller fleste arrestanter var «udenlandske mænd». Springare har gjort samme observation:

Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer…va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige.

Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet.

Nu pratar vi bara Örebro kommun. Och dessa brott upptar vår utredningsförmåga till 100%. Så här ser det ut och har sett ut de senaste 10-15 åren.

Politiet knokler i Göteborg og Stockholm, men i Malmø er de helt på hælene, som vi har skrevet en del om her på Document. Det er næsten lidt opløftende, at Peter Springare arbejder i Örebro og ikke i Malmø. Men det er jo også længe siden, at indvandret kriminalitet kun var et storbyfænomen.

Med en så omfattende innvandring som Sverige har haft i så mange år, vil indvandringen selvsagt påvirke landet mere end bare kriminaliteten. Springare:

Våra pensionärer går på knäna, skolan är ett enda kaos, sjukvården är ett inferno, polisen har totalhavererat etc etc.

Alla vet varför men ingen törs eller vill torgföra anledningen, p g a att Sverige alltid levt på myten om det präktiga ultimata samhället som har osinnliga resurser för att vara i framkant när det gäller att vara det enda politiskt korrekta alternativet i en dysfunktionell värld som slår knut på sig själv, genom destruktivt beteende i olika religioners namn.

I en opdatering lørdag tager Springare udgangspunkt i uviljen mod at tale om problemerne:

Dock är jag mycket bekymrad över den kriminalitet och tänket hos de invandrade kriminella, som kraftigt överbelastar och håller på att stjälpa vårt rättsystem.

Problemet är att ingen vill prata om detta. De enda som ibland tycks reagera på företeelsen är det stora flertalet andra rädda men skötsamma invandrare som lever i skräck bland dessa kriminella.

Vi i Sverige har alltid velat hävda att för att utvecklas eller rätta till avarter i samhället måste man vidta åtgärder och rätta till saker innan det går för långt. Innan åtgärder vidtas skall relevanta fakta tas fram via sakkunnig forskning etc. Detta för att finna kausalitet mellan företeelsen och effekten. Man har gjort så tidigare längre tillbaka när det exempelvis gällt kriminalitet och social bakgrund, utbildning etc.

Men varför vill ingen ta tag i det uppenbara kring invandrad kriminalitet och införande av helt andra mänskliga och rättsliga värderingar hos invandrade kriminella. 

Ja, hvorfor vil de ikke det? Måske trives de bedst med at beholde hovedet i busken? Springare giver selv et eksempel på, hvordan dét spænder af:

Istället stoppar politiker huvudet i sanden och levererar exempelvis detta; Vi måste se till att få en ändrad syn på sexualitet hos unga svenska män, för att komma tillrätta med alla sexuella trakasserier av tjejer och unga kvinnor.

Man tror ju inte att detta är sant, när man dagligen rumlar runt i en container full till bredden av grova brott begångna av utrikesfödda och andra generationens invandrare.

Det siger den erfarne efterforskningsleder om politikernes virkelighedsallergi: «Man tror jo det er løgn».

Detta är inte att hänga ut invandrare och asylsökanden som kriminella. Detta är att värna dessa grupper och alla andra icke kriminella som bor och verkar i detta land. Återigen; Det handlar om invandrad kriminalitet och invandrade kriminella. Inte om invandrare/asylsökande som grupp.

Förundersökningsledaren Peter Springare har forstået noget vigtigt, nemlig at politiets opgave ikke er at bedrive ideologiproduktion, men at bekæmpe kriminalitet. Dette arbejde omfatter også at pege på, hvor risikoen for kriminalitet faktisk befinder sig, og hvilke tiltag som effektivt kan modvirke den. Det gælder så meget desto mere så længe ingen andre gør det.

Återkommer nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan, skriver Peter Springare på facebooksiden sin.

Nogen synes det lyder som en trussel. Og Springare bliver nu anmeldt, skriver Nerikes Allehanda:

I ett inlägg på Facebook, som kan tolkas som invandrarkritiskt, skriver Örebropolisen Peter Springare ut namn på misstänkta gärningsmän.

Han kommer nu att anmälas till åklagare. – Det här kommer vi att titta på rättsligt, bekräftar polismästare Bo Andersson.

Offentliggør navne på mistænkte gerningsmænd..? «Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali…» Lokalavisen Nerikes Allehanda mener dette er at identificere folk. Seriøst?

Har man svært ved at finde et figenblad at dække sig bag, må man bruge, hvad man har.

 

Peter Springare på Facebook

Nerikes Allehanda: Kända polisprofilen från Örebro anmäls efter hätskt inlägg på Facebook

ANNONSE

Ét svar til “Efterforskningsleder i Örebro skriver om kriminaliteten i Sverige på facebook: Nu anmeldes han for at skrive, at gerningsmændene hedder Ali og Mohamad”

  1. KnudMadsen siger:

    Man tror jo, at det må være løgn, at de politisk korrekte kan være så bimlende bamlende sindssyge i deres rådne hoveder. Men da jeg læser historien her på et alternativt medie og skrevet ud fra en politimands egne optegnelser, tror jeg naturligvis på beretningen i alt sin gru.
    Det er jo helt igennem FORFÆRDELIGT!
    Hvis man ikke ser og hører noget om problemerne, er de der slet ikke, åbenbart??