Nyt

 

Journalister fra Expressen siger, at politiets mistanker om ildspåsætterne nu rettes mod en gruppe unge kriminelle i Västra Frölunda. Disse skal være stik i rend drenge for et stort kriminelt netværk i Göteborg.

Den 18-årige, som blev pågrebet ved ankomsten til Tyrkiet og den 20-årige, som blev arresteret torsdag tilhører begge gruppen af lokale, kriminelle stik i rend drenge.

Politiet arbejder ud fra en hypotese om at motivet for brandene var en afledningsmanøvre for at undgå politiopbud fra andre dele af byen. For nylig blev et stort parti med 100 kilo kokain beslaglagt af tolden i Göteborg. Denne beslaglæggelse beskrives som en katalysator, der startede bilbrandene.

Expressen modtog selv, en time før bilbrandene, en video fra de kriminelle. På gebrokkent svensk klages der over det svenske samfunds «indblanding» i de dysfunktionelle familier, som skaber de kriminelle netværk:

ANNONSE

– Socialen och polisen rycker bort barn, ett år eller yngre, bort från sina mödrar och familjer. Det här måste få ett slut, sier den maskerte mannen.

Medlemmerne i det aktuelle kriminelle netværk har i lang tid vært i konflikt med de sociale myndigheder i Göteborg.

Politiet beskriver budskabet i filmen som et «amatøragtigt forsøg på at retfærdiggøre kriminelle handlinger».

– Om denna människa på fullt allvar tror att sådana här gärningar gör att vi inom polisen i fortsättningen inte skulle gripa personer som begår brott, eller att socialtjänsten inte skulle omhänderta barn som är i fara, då är den personen naiv och verklighetsfrånvänd, säger Christian Nylén, biträdande lokalpolischef i Göteborg syd.

Og politiet mener altså, at bilbrandene var en afledningsmanøvre for andre kriminelle handlinger andre steder i byen.

Expressen

 

ANNONSE