Kunstbilde


Ditlev Conrad Blunck (1798-1853)
Olje på lerret, 74,5 x 99,4 cm, Thorvaldsens museum, København.

Fullstendig titel: Danske Kunstnere i Osteriet La Genzola i Rom (II.version).

Ytterst til høyre sitter en hvithåret Bertel Thorvaldsen, til venstre for ham maleren Ernst Meyer, Ditlev Blunck selv og Jørgen Sonne med grå hatt. Inn gjennom døren kommer Constantin Hansen. På den andre siden av bordet sitter Michael Gottlieb Bindesbøll (Thorvaldsen-museets arkitekt) i samtale med en servitør, bak ham er Wilhelm Marstrand klemt inn, og ytterst til venstre i gruppen sitter Albert Küchler og tegner.

Den første versjon av bildet ble bestilt av etatsråd J.H. Mundt som et minne fra et besøk i Roma. Her er det Mundt som konfererer med servitøren, og Bindesbøll og Marstrand er utelatt. Personen bak Mundt kan være en av serveringsstedets ansatte. og i steden for å tegne, får Küchler den residerende hund til å gjøre kunster. Maleriet er nå i Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slott, ved Hillerød på Sjælland.

ANNONSE

Læs også

Paris' dom (c.1510-20) -
-
Hveteåkre (c.1670) -
Jesu dåp (1622-23) -

Ét svar til “Danske Kunstnere i Rom (1837)”

  1. Therion siger:

    Samme år malte Constantin Hansen et gruppebilde (minus Thorvaldsen) av de samme kunstnere i Roma. Det er nå i Statens Museum for Kunst i København.

    http://www.smk.dk/udforsk-kunsten/highlights/constantin-hansen-et-selskab-af-danske-kunstnere-i-rom/

Læs også