Nyt

Efter det kom frem, at de seks formodede gerningsmænd onsdag blev løsladt af politiet på Gotland, steg vreden til nye svenske højder. Alle ved nu, at det ikke var etnisk svenske mænd, som stodbag voldtægten. Det er tilstærkkeligt at følge websiden Flashback, hvor alt bliver lagt ud efterfølgende. Flashback har over en million brugere. Det er det netsted svneskerne tyer til, når medierne tier. Også i denne sag. Der er altid nogen, der er har været til stede, taget billeder eller set noget. Visby på Gotland er ingen stor by.

Aerials of Visby, Gotland, Sweden

Visby har rundt 24.000 innbyggere og er på størrelse med Larvik.

I en by som Visby er det derfor umuligt for seks svenskere ikke at blive opdaget og hængt ud, hvis de havde været voldtægtsmændene.Her kender folk hinanden. Men på Flashback var der stille. Der var ingen, der kendte voldtægtsmændene. Logisk nok, for de var heller ikke lokale, og manglede derfor også vrenner, familie og bekendte, der ville have opdaget, hvad de havde gjort.

Men uden for politistationen ventede flere personer, som konfronterede genrningsmændene da der kom ud efter løsladelsen, fordi politiet ikke mente, at de havde tilstrækkeligt til at arrestere og varetægtsfængsle dem. Disse personer filmede dem. Billederne blev først slettet fra Flashback, men så begyndte de at cirkulere på de sociale medier,og senere på dagen blev også en video lagt på youtube.

ANNONSE

Huset hvor ugerningen fandt sted blev også hurtigt identificeret: Spegelgatan 17 i Visby. Øboerne arrangerede en demonstration onsdag aften. Den gik til politihuset og derfra til Spegelgatan.

spegelgatan-17-visby

Det rygtedes at de seks, som er mistænkte for voldtægten i al hast blev sendt med 16.30-båden til fastlandet. Politiet forstod vel også hurtigt, at det ville være utrygt for dem at blive på øen. En ophidset demonstration kan hurtigt udvikle sig til optøjer. Politiet holdt vel også øje med både Flashback og de sociale medier og havde helt sikkert set det samme vi gjorde.

gotland

Tre af gerningsmændene efter frigivelsen.

gotland1

En gruppe, vi ikke ønsker å linke til (Nordfront) konfronterede gerningsmændene uden for politihuset og fulgte efter dem. Videoen blev lagt ud på Youtube. I videoen vises også huset i Spegelgatan. Udenfor huset står en af de mistænkte sammen med to politimænd. Hvad laver en af de mistænkte på åstedet som skal sikres for tekniske fund?

En ved navn Jenny kontakter politiet og optager samtalen. Hun vil vide, hvorformistænkte voldtægtsforbrydere får politibekyttelse. Det er ikke politibeskyttelse, siger Mats Holt fra politiet, de to politimænd var teknikere, som tilfældigvis dukkede op samtidig med en af beboerne.

Ringde Mats Holt som är sektionschef för utredningsenheten på Polisen Gotland. Han har svårt att förklara det polisskydd våldtäktsmännen på något märkligt vis har men ändå inte har av, hör och häpna, polisens “tekniker” som av nån underlig anledning precis var på plats vid MGMs bostad.
Enligt Mats Holt så pågick, till en början i samtalet i alla fall, en teknisk undersökning eftersom det var en brottsplats och att deras “tekniker” därför råkade vara där.
Jag finner det då mycket märkligt att GM får befinna sig på den plats som undersöks av tekniker, de kan ju då undanröja eventuella bevis.
Utredningschefens historia ändrar sig underligt nog under hela samtalet, vilket jag tycker tydligt talar för att han far med osanning.
Känns det okej för dig att du faktiskt betalar för dessa våldtäktsmäns polisbeskydd medan vi kvinnor inte har någon form av skydd alls från dessa sexualförbrytare?

https://www.youtube.com/watch?v=mU-csFQUZ1g&feature=youtu.be

Det var statsadvokat Mats Wihlborg som traf afgørelse om at løslade de fem formodede voldtægtsmænd (den sjette var allerede løsladt):

mats-whilborg

Men denne sag er ikke nogen almindelig bandevoldtægt. For det har svenskerne næsten vænnet sig til. Denne gang tilhørte offeret en af de aller svageste som tilmed fik at vide, at hun ikke havde gjorttilstrækkelig modstand. Hvad havde de forventet? Hun kunne ikke engang kaste sin kørestol i hovedet på dem, fordenhavde de taget fra hende. Offerets advokat har allerede udtalt, at hendes skader efter voldtægten er veldomumenterede. Men det var altså ikke tilstrækkeligt til, at mændene kunne fængsles efter svensk lov.

Nogle gotlændere  blev så vrede, at de tog sagen i egen hånd og opsøgte  statsdvokat Mats Wihlborg hjemme. Men det besøg er politiet tavs omkring. de vil ikke sige, hvad der foregik hjemme hos statsadvokaten. Og det vil han naturligvis heller ikke.

Åklagaren Mats Wihlborg har fått hård kritik, främst från högerorienterat håll, efter onsdagens beslut att släppa de fem män, som varit på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt, på fri fot.

Männen är fortsatt aktuella i utredningen – men Mats Wihlborg menade att det inte skulle gå att få männen häktade.

Natten till torsdagen fick Mats Wihlborg besök vid sin bostad, som han delar med hustrun Susanne Wihlborg, även hon åklagare. Polisen är förtegen om utredningen och vill inte berätta om vad som har hänt eller om hembesöket har någon koppling till utredningen kring den misstänkta våldtäkten.

Det er da fint at få oplyst, at det åbenbart kun er de højreorienterede, der er kritisk over for beslutningen om at løslade de fem mænd  – og at de venstreorienterede åbenbart ikke føler behov for at fremsætte kritik. Man skulle ellers tro, at denne sag stred imod retsfølelsen – også hos de venstreorienterede. Gotlænderne føler at de ikke længere har en retsstat, at staten ikke længere er i stand til at beskytte dem.

Allerede før denne sag var der omkring 600 personer i Medborgargarden. Nu er tallet oppe på 700. Gemytterne er både vrede både vrede ogtriste. Camilla Sundelius var en afd em, der deltog i demonstrationen. Hun kender offeret.

-Det är hemskt att de har släppts för att hon inte vågat göra nåt motstånd. Vi kunde inte fatta att det var sant, att det kan hända i Sverige. Många gråter, jag gråter hela tiden. -Det var hemskt. Jag tycker så fruktansvärt synd om kvinnan. Hon sitter i rullstol och har inte vågat göra något motstånd. Hon mår skit.

-Vi ville stötta offret och demonstrera mot beslutet att släppa de här killarna.

-Alla vet att det är asylsökande. Det var några som filmade när de släpptes från polisen. Polisen sa till oss att de skulle föras till fastlandet. Men vi vet inte om de har tagits till fastlandet eller till Slite, för där var det polisbevakning, säger Camilla Sandelius, som tror att det finns de som är ute efter de misstänkta förövarna.

Statsadvokat Mats Wihlborg ser saken med juridiske øjne og sagde følgende til Aftonbladet:

– Själva gärningen baseras inte på våld eller hot utan att man utnyttjat hennes speciella belägenhet. Målsägandens berättelse är inte så pass robust att den kan ligga till grund för en häktning. Den avviker så mycket från de misstänktas berättelse. Sammantaget gör jag den bedömningen att det inte når upp till skäl för häktning.

Camilla Sundelius siger, at folk føler sig svigtet af regeringen:

-Vi har inte bett om att få hit dem. Vi har sett att det är inga barn som kommer hit heller. Det är bara män och de har ingen respekt för kvinnor. De kan ställa sig mitt i vägen och spotta på marken och titta ner på en. De kommer från länder med en totalt nedvärderande syn på kvinnor och det fungerar inte. Ingen har frågat oss om vi vill ha hit asylsökande. Det är inte okej att inte fråga folket.

– Våldtäkterna började i somras. Vi har fått reda på att samtliga är invandrare.

Politiet har besluttet at indkalde ekstra ressourcer Gotland. Politimester Torbjörn Nilsson siger at folkets reaktion savner modstykke:

Han vill inte gå in på hur många poliser som kommer ner till Gotland.

– Vi får ner en hel del personal med olika typer av kompetenser för att kunna jobba mot det här fullt ut, något som vi anser är nödvändigt, säger Torbjörn Nilsson.

Hur ser du på situationen för er och hur det i övrigt är på Gotland?

– Man måste skilja på de här senaste helgerna och hur det är på Gotland i allmänhet. Gotland är förhållandevis, jämfört med andra ställen, väldigt tryggt och det är få brott om man jämför med övriga landet, säger Torbjörn Nilsson och fortsätter:

– Men det sätt folk nu agerat på saknar motstycke.

Helagotland  Samtiden

ANNONSE

2 svar til “Svenskerne raser efter bandevoldtægt af kvinde i kørestol”

 1. papers__please siger:

  Ja ja de raser, men de finder sig jo i det og alt fortsætter jo som det plejer… Det gør de lige meget hvor grusomme uhyrligheder de lader deres forræderiske politikere kaste i ansigtet på dem !

 2. David siger:

  Tja.

  Det er sært at se hvad der foregår i Sverige, det er næsten som om at det ikke er virkeligt.

  Jeg kan huske, at som barn tænkte jeg altid på Sverige som et eller andet mytisk sted, det var her Pippi, Emil og alle ungerne fra Bulderby boede. Det måtte være det bedste sted i verden.

  Men der er altså måder hvorpå det at blive verdensmester i humanisme gøres på, og det de har gjort her, er ikke blot tosse-godhed det er direkte idioti.

  Politikernes opgave er at varetage landets interesser, det er ikke meningen at de skal rede verden.