Hovederne på bloggen

“Kigger man i Det Økologiske Råds nyeste årsregnskab, erfarer man, at lobbyvirksomheden i 2015 modtog 2.892.952 kr. fra Energifonden, som er klart den største enkeltdonor. Det Økologiske Råd er langt henad vejen elselskabernes lobbyvirksomhed. Bare forklædt, draperet i regnbuefarver.

Når Det Økologiske Råd kræver, at danskerne skal straffes for at bruge deres brændeovne, er det reelt kraftvarmeværkerne, der taler. Maskeret, men ikke desto mindre manifest.”

Mikael Jalving har set det såkaldte”Økologiske Råd” efter i sømmene og fundet dem mildt sagt skridende: Det Økologiske Råd er hverken økologisk eller noget råd, men en uskøn venstreorienteret lobbyvirksomhed med ca. 800 medlemmer, der under falsk dække af at være videnskabeligt funderet, forsøger at binde folk historier på ærmet om brændeovnes forurening af miljøet.

Og som et ekstra kuriosum er det Økologiske Råd til overflod finansieret af Energifonden, ligesom Lars Aagaard fra Dansk Energi sidder i bestyrelsen. Artige sager, som man kan læse mere om her:

ANNONSE

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/mikaeljalving/ECE9412661/det-oekologiske-raad-er-et-fupnummer/

ANNONSE

2 svar til “Det Økologiske Råd er et fupnummer”

  1. KnudMadsen siger:

    Da jeg for år tilbage fik rigtig kig på dette private selvbestaltede “råd”, blev de direkte støttet af DONG. Jeg råbte op som en gal omkring det vanvittige i, at man overhovedet tog notits af denne hjemmelavede indtægtskilde for nogle fjollede skvadderhoveder. Desværre var der heller ikke den gang, som nu, ret mange der ville tro på, at man bliver ført rundt ved næsen i manegen af disse smartaser, helt i stil med skrædderne i eventyret om kejserens nye klæder. Hold kæft, hvor er det åbenbart let at fuppe borgerskabet, stadigvæk. Bare man har et smart navn, kommer man langt. Folk vil, nu som før, bedrages.

  2. Christian Ivar Petersen siger:

    Det har jo længe været åbenlyst at miljøbeskyttelse og “grønne afgifter” var noget vås… hvis grønne afgifter faktisk var til for at udbedre skade på miljøet, ville man jo tro at ting som forurenede mindre ville have lavere afgifter. Dette er dog ikke tilfældet (miljøvenlig benzin som et eksempel)
    Som med alt andet staten rør ved er beskyttelsen af miljøet endt i ruiner: korrupt og ineffektivt.