Nyt

Det hollandske parlament har vedtaget et forbud mod niqab og burka på visse offentlige steder som skoler, sygehuse og i offentlig transport. Sveriges Radio oplyser at det vil komme til at berøre nogle hundrede muslimske kvinder som ifører sig fuld muslimsk mundering.

Forbuddet blev vedtaget med en klar majoritet i det hollandske parlament. Sveriges Radio siger, at beslutningen kan ende med at blive kontraproduktiv, da den kan vække vrede hos “visse grupper”. Så alternativet skulle altså efter den særligt svenske logik altså være at give efter og finde sig i islam? For det stopper aldrig. Som Kent Andersen siger: Der er altid plads til lidt mere islam for muslimer og islams vestlige apologeter.

Andre kritikere af forbuddet mener, at de kvinder, der nu rammes af forbuddet blot bliver mere isolerede fra det omgivende samfund, og at det ikke er “muslimske kvinder, som udgør en sikkerhedstrussel”.

ANNONSE

Man blir jo helt rundtosset af en sådan argumentation. Jeg har flere ganger selv siddet ved siden af kvinderi niqab. De udgør en væg af sort klæde. Man har ingen fornemmelseaf, at der er en person til stede, dér bag alle gevandterne. Selve indpakningen er en umenneskeliggærelse. Man ved ikke engang, om det er en kvinde, så sikkerhedsrisikoen er stor.

Isoleret? Det har de jo selv valgt at være.

niqab-oslo3

Et uvelkomment syn i vores gader. Vi vil ikke have sådan et samfund. Vi vil også have et forbud!

Sverigesradio

ANNONSE