Nyt

Muslimsk Ungdom i Danmark har forfattet en erklæring der siger, at niqab er en del af islamisk tradition. 18 muslimske organisationer stiller sig bag, herunder Det Islamiske Trossamfund og Dansk Islamisk Råd.

I Folketinget siger et flertal, at niqab ikke hører hjemme i det danske samfund. Nu siger danske muslimer, at niqab  er en del af deres tradition.

Det er ikke burkaen eller niqabben, der er kvindeundertrykkende. Det er tværtimod forbuddet mod den muslimske beklædningsdragt.

De muslimske organisationer vælger at fremføre deres kritik under tolerancens fane. Det finder lektor ved Københavns Universitet, Brian Arly Jacobsen, påfaldende:

”Men i visse muslimske kredse er det udbredt at forsvare brugen af burka og niqab ud fra islamisk tradition. Det interessante er, at man taler imod forbuddet med argumenter, der er hentet fra den vestlige friheds- og demokratiopfattelse. Det er interessant, al den stund, at det er mænd, der står i spidsen for disse organisationer og dermed forsøger at repræsentere kvindernes stemmer i debatten. Det taler jo ind i diskussionen om ligestilling og synet på køn,” siger Brian Arly Jacobsen.

Men det er ikke sikkert, at muslimske organisationer tager notits af modsigelsen. Deres protest er i først og fremmest møntet på deres egne. De vælger altså at slå ring om niqab’en, der er et salafistisk symbol. Dermed sender de et signal til både de danske folkevalgte og deres egne om, at niqab’en er del af islam i Danmark.

I virkeligheden er det en krigserklæring.

I fælleserklæringen anfører de 18 organisationer også, at forbuddet ikke kan ses som et ”opgør mod mørke kræfter og ekstreme ideologier; tværtimod er burka og niqab historisk set en etableret del af islamisk kulturarv”, lyder det i erklæringen.

Når de 18 organisationer kalder maskeringsforbudet ”dybt kritisabelt” og en ”nedværdigelse af kvinden”, ved de godt hvad de gør. De udfordrer Danmark.

Venstre vil ikke være ved at lovforslaget handler om islam. Når loven kaldes maskeringsforbud er det for ikke at støde de liberale, som Lars Løkke Rasmussen, der mener, at integration intet har med religion at gøre.

ANNONSE

Venstres integrationsordfører, Marcus Knuth, var med på, at han vil forhindre, at den nedværdigelse af kvinder han har set i Afghanistan, skal sprede sig til Danmark. Men nu benægter også han, at forbuddet har noget med islam at gøre.

Det kaldes vankelmodighed. Når selv lovens forkæmpere ikke vil forsvare dens formål, hvordan kan de da håbe på at vinde?

Knuth kritiserer de muslimske organisationer, men uden at gå til kernen:

”Denne udmelding understreger netop den manglende vilje til at integrere sig og tilpasse sig de danske værdier. Jeg synes nærmere, at disse organisationer burde omfavne forbuddet, fordi det sætter en minimumsramme i forhold til, hvilke værdier de skal tage til sig,” siger Marcus Knuth.

Knuth viger udenom, hvorfor de ikke vil omfavne forbuddet til trods for, at de udtrykkeligt afviser forslaget som u-islamisk og kvindeundertrykkende.

Det er klart at sætte sharia før dansk lov. Men Knuth vil ikke se det.

 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/muslimske-organisationer-burkaer-er-en-del-af-islam-og-et-forbud-nedvaerdigende

ANNONSE