Nyt

Bildet: Den ultimative exhibitionisme

Regeringspartiet Venstre varslede fredag, at det er blevet enig med sig selv om et forbud mod maskering i det offentlige rum, som vil ramme niqab og burka. Det lægger derfor op til lov, siden koalitionspartiet Liberal Alliance opgav modstanden.

De konservative og Dansk Folkeparti støtter forbuddet, som er et generelt maskeringsforbud og ikke religiøst betinget forbud, da det ifølge Venstre ville rammes av Grundloven.

Dansk Folkeparti varsler allerede nu, at hijab-forbuddet for offentlig ansatte og børn er næste punkt på programmet.

– Det er Dansk Folkepartis politik, at det også skal være forbudt at bære det muslimske tørklæde, altså religiøs hovedbeklædning, som offentligt ansat. Små piger bør heller ikke bære tørklædet, siger Martin Henriksen.

– Nu har vi fået flertal for vores politik om at forbyde burka og niqab, altså de heldækkende dragter. Det er så det, vi forsøger at få hjem i første omgang.

– Når vi har fået det på plads, arbejder vi videre med at gennemføre DF’s politik på andre områder.

Det er nok DF alene om foreløbig. Men vinden blæser i DFs retning.

Udbredelsen af hijab fører til modstand. Det markerer tydeligt grænsen mellem de troende og de vantro, og fortæller ikke-muslimer, at de er vantro, og at kvinderne ikke er ærbare. Som synet af en niqab er en form for skoling, er hijab det også.

Det interessante ved den danske debat er, at partierne er indbyrdes uenige. Venstre er splittet i to, mellem en nationalliberal fløj og en global-liberal, som er mod grænser og forbud. Marcus Knuth er talsmand i indvandringssager. Han er for forbud, sammen med indvandringsminister Inger Støjberg.

ANNONSE

Dansk presse kalder nationalliberale for “hardlinere”. Det er betegnende.

Knuth har blandt andet i blogindlæg på Berlingskes hjemmeside argumenteret stærkt for et forbud mod burka.

Den 26. juni i år glædede Marcus Knuth sig over, at EU Menneskerettighedsdomstolen for nylig “blåstemplede Belgiens forbud mod burka og niqab”.

– Det åbner nemlig for muligheden for et lignende forbud herhjemme i Danmark, skrev Marcus Knuth og tilføjede med henvisning til sine oplevelser som officer i Helmand-provinsen i Afghanistan og senere medarbejder i Udenrigsministeriet:

– For mig er et forbud mod burka og niqab en meget personlig sag. Jeg har arbejdet i en årrække på tværs af Afghanistan og Mellemøsten, og jeg har med egne øjne set, hvor forfærdeligt man behandler mange kvinder i disse dele af verden.

– Når jeg ser en helt tildækket kvinde på gaden i Danmark, får jeg derfor følelsen af, at den islamistiske ondskab, som vi kæmpede imod i Afghanistan, er ved at slå rødder herhjemme.

 

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9929775/venstres-hoejrefloej-vil-ikke-triumfere-efter-maskeringsforbud/

http://jyllands-posten.dk/politik/ECE9930334/df-toerklaedeforbud-kan-vaere-naeste-skridt/

ANNONSE