Tavle

Carsten Bagge Laustsen

»Når et terrornetværk vælger at koordinere deres angreb og ramme fuldstændig centrale punkter i Belgiens infrastruktur, er det for at lamme samfundet mest muligt. Terroristerne er ikke kun ude på at dræbe flest muligt, men lige så vel at skabe så stor frygt, at befolkningen efterfølgende holder sig væk fra lufthavnen og metroen, som er et fundament i netværkssamfundet,« siger Carsten Bagge Laustsen.

..

»Vi kan sammenligne terrorhandlingerne i Bruxelles med det, vi så i Paris i november og i Madrid og London i 2004 og 2005. Det handler om at skabe mest mulig frygt og ødelæggelse. Man vil ramme centralnervesystemet hos fjenden. Modsat så vi ved attentaterne mod Chalie Hebdo og Krudttønden, at man gik specifikt efter nogle personer eller en gruppe af en politisk eller religiøs årsag«.

..

»Når Europa er ved at spore det terrornetværk, der stod bag Paris-angrebene, kan det øge risikoen for en modreaktion fra terrornetværket. Enten for at vise, at Europa på ingen måde har sejret, eller fordi der er personer i terrornetværket, der frygter at blive fanget,« siger lektoren, der dog understreger, at man endnu ikke kan vide, om det er samme terrornetværk, som står bag angrebene i Bruxelles og Paris.

 

http://jyllands-posten.dk/international/ECE8530866/terrorekspert-terrorister-har-ramt-belgien-lige-i-centralnervesystemet/

ANNONSE