Nyt

For hver terrorangreb, der lykkes, og dermed et øjeblik besætter masser af opmærksomhed, bliver mange flere planlagte angreb afværget. Disse efterlader knapt andre spor end nogen mapper hos politi og retsvæsen. Når de lejlighedsvis nævnes, forstår man hvad slags trusler der afværges.

En 34-årig fransk statsborger kaldet Reda K. som efter lang tids overvågning blev tilbageholdt for omkring en uge siden, tilhørte et terrornetværk, der var ved at gennemføre et stort og ekstremt voldelige angreb, skriver Der Spiegel.

Francois Molins Reda K. Frankrig terrorcelle terrortrussel 2016

Anklageren Francois Molins (billedet) siger, at et “arsenal af hidtil uset omfang” blev fundet i lejligheden til den anholdte i Paris-forstaden Argenteuil.

Fem Kalashnikov-rifler, et maskingevær, syv pistoler, 1,3 kg tekniske sprængstoffer, 105 gram af det eksplosive TATP, og hertil “kemikalier”. Han sagde to plastikkander med syre. Det blev endvidere fundet komponenter, der kan bruges til primere til bomber i øvrigt sprøjter, fem stjålne pas og syv telefoner, herunder nye mobiltelefoner.

Den anholdte Reda K. mistænkes for at have været i Syrien omkring årsskiftet 2014/15 sammen med en Anis B., der blev arresteret i Rotterdam. Også i Belgien er to anholdt i forbindelse med det afværget terrorangreb.

ANNONSE

Anholdelsen af K. viser endnu en gang, hvorledes Syrien-veteraner dominerer blandt islamistiske terrorister og terroraspiranter i Europa. Hvor mange flere angrebsvillige er blandt dem, der skjuler lignende arsenaler?

 

Der Spiegel

ANNONSE

Ét svar til “– Nært forestående angreb i Frankrig afverget”

  1. […] Kriket blev arresteret lige før han skulle iverksette et storstilet og voldelig angreb i Frankrig sidste […]

Mest læst

De smarte smutter i Sverige