Nyt

Efter et hel dag med europæisk blah-blah om Brussel-terroren, er det amerikanske medier som formulerer det som burde være tydelig for alle:

As explosions rocked the airport and the metro in Brussels this morning, fears grew that the threat of terrorism is morphing into the threat of guerrilla war in Europe.

Guerillakrig i Europa, er et spørgsmål som burde give sig selv, med tanke på den udvikling vi har set siden angrebet på Charlie Hebdo 7. januar i fjor.

Angrebene sker i aksen Paris-Bruxelles, men kan meget vel udvides. Franske og britiske politi har i mange måneder advaret om en overhængende fare. For bare et par dage siden blev det rapporteret, at Europa kan forvente mange angreb i flere lande på én gang. Men intet af dette erindrer medierne, når bombene springer. Det ser ikke ud som om de tager det alvorligt.

Amerikanerne ser Europa bedre end europæerne gør selv.

French Prime Minister Manuel Valls said it was clear Europe was no longer simply the victim of a series of isolated terror attacks. “We have been subjected for the last few months in Europe to acts of war,” he said. “We are at war.”

As French scholar Gilles Kepel has pointed out, the self-proclaimed Islamic State, or ISIS, which carried out the Paris attacks and which presumably was involved in today’s bombings, is following a playbook written more than a decade ago: The Call for an International Islamic Resistance by Abu Musab al Suri, a Syrian jihadi.

Det burde være nog af tidligere revolutionære europæiske ledere, der genkender al Suris tanker:

Abu Musab al Suri

 

Suri knew Europe well. He had lived for a while in Britain, in the community of Arab and Muslim exiles there. His core idea was that Muslims in the West, though increasingly numerous, felt themselves isolated and under pressure, and this could be exploited to create a breakdown of society, develop insurgency, and launch a civil war where the forces of Islam eventually would be victorious.

Det er den samme taktik, kommunisterne brugte: Provosér frem en modreaktion, får myndighederne til at smide masken og vise deres undertrykkende natur, så de undertrykte masser rejser sig.
En lang række europæiske ledere har i deres ungdom bekendt sig til sådanne tanker, men vi hører aldrig nogen af dem siger, at de ved, hvad jihadisternes hensigter er, baseret på deres egne erfaringer.
Acts of terror, dubbed “resistance,” would heighten the already existing “Islamophobia,” and “exacerbate the contradictions,” as communist revolutionaries used to say, until hatred and suspicion ran high and integration became impossible.
Betingelserne er til stede for en sådan polarisering. Simpelthen fordi angrebene aktiverer nogle modsætninger, som manifesterer sig i hverdagen. Jihadisterne har reelle modsætninger de kan udnytte. Politikeres formaninger at stå sammen, er tungen ud af munden, når terroren demonstrerer det modsatte: Europa er i krig, og det er ikke imod grønne mænd.
Adam Schiff, the senior Democrat on the House Intelligence Committee, said in a statement. “Europe is facing a real threat from the thousands who have traveled abroad to Syria and Iraq to train with ISIS, and have returned home. It is enormously difficult to track all of them, or defend soft targets like those attacked in Brussels and previously in Paris,” Schiff said.
Det er som om de europæiske medier og politikere er ude af stand til at internalisere, hvad de har rapporteret i flere år: at Europa har eksporteret tusindvis af jihadister til IS i Syrien og at mange af dem er kommet tilbage.
En canadisk terrorforsker, Mubina Shaikh, sagde, at det var uundgåeligt, at IS ville slå til, når Salah Abdeslam blev pågrebet.

«ISIS has declared war against Europe and the world, and it’s going to mobilize people it has in any country,» he said. «[With] the number of jihadis that Belgium has, not just in house but in Iraq and Syria, this is exactly what to expect.»

Medierne foregiver, at sikkerhedstjenesterne har mulighed for at følge jihadisternes bevægelser, på trods af, tjenesterne længe har sagt, at de ikke har kapacitet.

Det er de liberale mediers nederlag vi er vidne til.

Adam Schiff, medlem af efterretningskomiteen i Repræsentanternes Hus:

“Europe is facing a real threat from the thousands who have traveled abroad to Syria and Iraq to train with ISIS, and have returned home. It is enormously difficult to track all of them, or defend soft targets like those attacked in Brussels and previously in Paris,” Schiff said.

 

http://www.thedailybeast.com/articles/2016/03/22/bomb-blasts-rip-into-heart-of-europe.html

Brynjar Lia har skrevet bog om Abu Musab al-Suri:

Global jihad 22:3-terror Brussel Belgien

ANNONSE