Nyt

Belgien står overfor en vedvarende terrortrussel på grund af radikalisering af fængselsindsatte, skriver landets sikkerhedstjeneste i en ny rapport.

Sikkerhedstjenesten mener at Belgien står overfor et stort problem med ekstremisme i fængslerne, og at personer dømt for terrorisme fortsætter med at gøre nye lovbrud.

I rapporten hedder det at Belgien nu har «en hidtil uhørt mængde indsatte som er fængslet for terrorisme», noget som giver en større risiko for «smitte» end nogensinde tidligere.

Rapporten advarer om at indsatte, der bliver løsladt de næste tre til fem år, kan igangsætte «en ny bølge ekstremisme, til og med jihadisme i landet».

Med tanke på befolkningstallet i landet, har Belgien været en af de hyppigste eksportører af fremmedkrigere til Syrien, hvor IS har været en af ekstremistgrupperne involveret i borgerkrigen.

Belgien er blevet ramt af flere angreb fra IS, deriblandt bombeangrebene i Bruxelles i marts 2016, hvor 32 mistede livet.

Angrebene mod flere mål i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker blev dræbt, er også blevet sporet tilbage til terrorceller med base i Bruxelles.

ANNONSE