Nyt

I den multikulturelle bydel Biskopsgården i Göteborg, måtte en planlagt tryghedsvandring med partileder Johan Pehrson (L) og lokale politifolk aflyses på grund af manglende sikkerhed. Det skriver avisen Expressen.

Pehrson er Sveriges arbejdsmarkeds- og integrationsminister. Venstrepartiet oplyser, at formålet med integrationsministerens besøg i den udsatte bydel Biskopsgården var at møde beboerne og diskutere sikkerhedsspørgsmål.

Men ministerens egen sikkerhed kunne ikke garanteres, og fredagens planlagte gåtur blev derfor aflyst med kort varsel. Årsagen var en advarsel fra den svenske sikkerhedstjeneste (Säpo).

“Det er rigtigt, at Johan Pehrson havde et planlagt besøg i går aftes, som blev aflyst efter dialog med de relevante myndigheder. Vi fik information via Säpo. Den forklaring, vi har fået, er, at hans sikkerhed ikke kunne garanteres under besøget,” siger Venstrepartiets pressetjeneste.

Lørdag var det uklart, hvilke oplysninger eller analyser der lå til grund for Säpos vurdering.

“Jeg kan ikke svare på den slags spørgsmål. Det handler om beskyttelse af vores folk, hvilket sikkerhedspersonale vi er ansvarlige for. Det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Vi har altid svært ved at gå ind i individuelle spørgsmål om enkeltpersoner, og hvad der er blevet gjort og ikke gjort på grund af beskyttelsen,” siger Säpos pressetalsmand Carl Melin.

Politiregion Vest siger til Expressen, at de ikke har været involveret i nogen beslutning om at aflyse tryghedsvandringen i Biskopsgården.

Jonas Attenius fra Socialdemokraterne (S) er formand for kommunalbestyrelsen i Göteborg.

“Generelt er det godt, at sikkerhedstjenesten kan garantere, at politikerne kan være ude og gå. Vores rolle er baseret på at kunne møde og tale med borgerne. Jeg har fuld tillid til deres dømmekraft, og i denne situation har de nok truffet det sikre valg af en eller anden grund, som jeg ikke kan kommentere, da jeg ikke ved noget om det,” siger Attenius.

ANNONSE

Jonas Attenius har selv deltaget i flere tryghedsvandringer på Hisingen, arrangeret af foreninger og sociale myndigheder, sammen med forældre, der går i områderne.

“Jeg føler mig tryg i Biskopsgården. Men jeg føler mig også sikker på, at der vil blive foretaget en professionel vurdering. Sikkerhedssituationen i verden omkring os er vanskeligere, og vi ligger på fire på den femdelte terrortrussels-skala.”

ANNONSE