Nyt

I de tidlige morgentimer meddelte iransk stats-tv, at landets præsident Ebrahim Raisi var blevet dræbt i et helikopterstyrt sammen med udenrigsminister Hossein Amir-Abdollahian. Det er et hårdt slag for det nuværende regime.

En tyrkisk drone spottede, hvad der kunne have været en varmekilde i de tidlige timer mandag morgen. Da redningsfolkene ankom, fandt de det udbrændte vrag.

Det kom ikke som et chok. Som timerne gik, blev sandsynligheden for at finde overlevende mindre.

Men regimet havde også brug for tid til at tilpasse sig en ny situation. Iran fører krig mod Israel via stedfortrædere i Libanon, Gaza og Yemen. I Det Røde Hav angriber houthierne skibsfarten og viser, at Iran er en trussel mod den internationale handel. Det er et spil med høje indsatser.

Det siges, at Raisi var udset til at blive den nye øverste leder efter Ali Khamenei, hvis alder og helbred er ved at rinde ud. Nu skal regimet lede efter to nye arvtagere. Samtidig er regimet truet af en folkelig protest, som det har forsøgt at knuse med vold og terror. I virkeligheden sidder regimet på en vulkan.

ANNONSE
ANNONSE