Tavle

De to norsk-somaliske søstre, der tog fra Bærum til Syrien for at være sammen med den ekstremistiske gruppe IS, løj om deres baggrund.

Da de blev bragt til Norge i marts sidste år, oplyste begge, at de var ofre for menneskehandel, tog afstand fra terrorgruppen IS, og sagde desuden, at de aldrig havde deltaget i nogen kampe eller noget i forbindelse med IS.

Men da de to søstre boede i lejren Roj, hvor kvinder, der er anklaget for at være forbundet med terrorgruppen IS opholder sig, løb de to et sandt rædselsregime.

Manden, der driver Roj-lejren, Rashid Omar, fortæller, at de to norske statsborgere var en del af en ekstrem gruppe, som sanktionerede kvinder, der afveg fra de praktiske og moralske regler, de mente gjaldt.

– De angreb kvinder på markedet, som ikke dækkede deres ansigter. Søstrene fra Norge var der også, hævder lejrchefen til NRK.
En ung kvinde sidder i et telt i det nordøstlige Syrien og fortæller om to søstre fra Norge.

– I bøn bad jeg altid om, at de eller jeg skulle forlade lejren, siger hun.

Den unge kvinde fortæller, at hun frygtede de norske statsborgere – og hævder, at den ældste af dem truede og slog hende.

– Før de gik, sagde den ældste til mig: “Selvom du tager til dit hjemland, har vi soveceller. Vi kan fange dig overalt”.

Søstrene efterlod et brev, før de rejste til Syrien, som lød følgende:

“Det er ikke længere nok at sidde derhjemme og sende penge. Med dette i tankerne har vi besluttet at rejse til Syrien og hjælpe til dernede med alt, hvad vi kan.”

Til NRK sagde faren, at den ældste datter sagde, at hun var taget af sted for at deltage i jihad.

– Hun er villig til at dø, sagde han.

Hverken søstrene eller deres forsvarere vil blive interviewet.

 

ANNONSE