Kopierede/fra hoften

Er begyndt at læse den norske journalist og forfatter Åsne Seierstad ‘s bog To søstre. Jihad-brude i Kalifatet. En reportage. (Gyldendal) om to unge somaliske søstre fra Norge, der rejser til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat. Her en passage om den norsk-irakiske islamist Mohyeldeen Mohammed:

“Mohyeldeen Mohammed blev kendt i 2010, da han holdt en agitatorisk tale mod karikaturerne af profeten (i Danmark kendes disse som Jyllands-Posten ‘s Muhammedtegninger / Muhammedtegningerne, red.): “Hvornår vil norske myndigheder og medier forstå alvoren i det her? Måske ikke, før det er for sent. Måske ikke, før vi får en ny 11. september på norsk grund. Dette er ingen trussel, det er en advarsel.”

Demonstration førte til, at Mohyeldeen blev udvist fra det islamiske universitet i Medina (i Saudi-Arabien, red.). Institutionen var blevet advaret og fandt ham for oprørsk. Da han rejste tilbage (til Saudi-Arabien, red.), blev han efter nogen tid arresteret af det saudiarabiske sikkerhedspoliti og deporteret til Norge.”

ANNONSE

(Side 136-137)

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf