Nyt

Det norske kriminalpoliti, Kripos, fik tilsendt den drabssigtede Peter Madsens DNA-profil for at tjekke den mod uløste sager i Norge. Der var ingen match på danskeren i de norske registre.

Kripos oplyser, at tjekket af Peter Madsens DNA op mod de norske registre, var rutinemæssig.

Lederen af Cold case-gruppen i Kripos, Espen Erdal siger til NRK, at de ikke har nogen mistanke mod Madsen.

– Vi har ingen information som tilsiger, at Madsen skal være involveret i uopklarede forbrydelser her i landet. Det her et et tjek som vi mener, det er korrekt at gennemføre under alle omstændigheder.

Rutinetjekket gav intet match på Madsens DNA i Norge.

Den danske opfinderen Peter Madsen er sigtet for at have dræbt og skændet liget af den svenske journalist, Kim Wall, om bord på hans privatbyggede ubåd. Selv hævder han, at dødsfaldet var en ulykke, og at Wall døde, da hun blev ramt af en 70 kilo tung luge ombord på ubåden. Den forklaring stemmer ikke overens med skaderne på de kropsdelene af journalisten, som er fundet.

Mandag kom det frem, at DNA fra Madsen også skal testes mod uløste drab i Sverige. Madsen skal blandt andet have opholdt sig en del i Skåne.

Tidligere i oktober kom det frem, at politiet havde funde film, som viser tortur og drab på kvinder ved halshugning, kvælning og afbrænding. Politiet understreger, at det ikke er Madsen selv, der har produceret disse film

ANNONSE

 

 

NRK: Søker etter Ubåt-Madsens DNA i norske drapssaker

ANNONSE