Kopierede/fra hoften

Ram Bahadur Bomjan, en kontroversiell nepalsk åndelig leder som tilhengerne anser som en reinkarnasjon av Buddha og som i lang tid har holdt seg skjult for politiet, ble ifølge lokale medier arrestert i Kathmandu tirsdag mistenkt for drap, voldtekt og tortur.

En fredssøgende asket

En 18-årig nonne anmeldte den selverklærede asket for voldtægt i 2018. Han er anklaget for den 28-årige Rita Botes forsvinden i januar 2019. I 2020 blev han anmeldt for seksuel udnyttelse af en 14-årig pige. Ifølge rapporten holdt Bomjan offeret fanget, men det lykkedes pigen at flygte og meldte selv sagen til politiet.

Snesevis af andre har anmeldt ham for misbrug. I 2010 anklagede 17 personer den “fredssøgende Buddha” for at slå dem med et økseskaft. Bomjan siger, at han gjorde det, fordi de forstyrrede hans meditation, – men brugte hans hænder, ikke et økseskaft.

ANNONSE

Han gik i skjul efter anklager mod ham, men blev anholdt i Kathmandu tirsdag. 30 millioner nepalesiske rupees (225.000 dollars) og 22.500 dollars i 16 andre valutaer siges at være blevet fundet under anholdelsen.

“Buddha-dreng”

Ram Bahadur Bomjan, kendt som “Buddha-dreng”, blev berømt i 2005, da hans tilhængere hævdede, at han kunne meditere uden at bevæge sig, i Nepals jungle i flere måneder uden at drikke, spise eller sove. Selv kalder han sig selv Maitreya Buddha.


Den 33-årige har en trofast tilhængerskare, men da flere af hans kvindelige disciple blev meldt savnet af deres familier, og nonner anmeldte “asketen” for seksuelt misbrug, åbnede politiet  en efterforskning af ham, men lykkedes ikke i, at få fat i ham i 2020.

På trods af anklagerne har tusindvis af tilbedere stået i kø i dagevis for at overvære hans “meditations-mirakler” dybt inde i junglen.

Ansvarlig over for den guddommelige lov

Bomjan, der har haft anklager hængende over sig siden 2010, har tidligere nægtet at møde i retten:

– Tror du, at en mediterende vismand hører hjemme i retssalen? Jeg er kun ansvarlig i henhold til den guddommelige lov.

 

 

Køb billetter til læsermødet med Mikael Jalving stærk>!

< /a>

Få antistoffer mod wake: Køb Roger Scrutons bog!

ANNONSE