Nyt

En mystisk bølge af angreb med nåle skyller ind over Europa. Alene i Frankrig har mere end 300 mennesker rapporteret om mærkelige sygdomme og bivirkninger efter at være blevet stukket af sprøjter i natklubber, barer og på gaden.

De første anmeldelser kom i begyndelsen af ​​april i år fra unge mennesker, der havde været på natklubber, barer og festivaler over hele Frankrig.

Der er endelig foretaget en anholdelse i forbindelse med angrebene. Ifølge Le Figaro er den formodede gerningsmand en illegal tunesisk immigrant.

Myndighederne håber, at anholdelsen vil gøre det muligt at opklare mysteriet bag sprøjteangrebene, der hovedsageligt har fundet sted i Frankrig og Storbritannien samt i dele af Belgien og Holland. Den mistænkte, der blev anholdt fredag ​​aften i Toulon, er varetægtsfængslet, mens efterforskerne forsøger at samle beviser i sagen.

Det er uklart, om der er injiceret et lægemiddel eller en sygdom, men myndighederne i de involverede lande har advaret offentligheden. Det er sket, at koncerter er blevet afbrudt, efter at publikum har meldt sig stukket med en sprøjte.

ANNONSE

Associated Press har interviewet en række ofre, og beretningerne om, hvad de har oplevet, er foruroligende:

Den 4. maj var 18-årige Tomas Laux til rapkoncert i Lille i det nordlige Frankrig. Han røg noget marihuana og drak noget alkohol. Da han kom hjem følte han sig svimmel og havde hovedpine – og fandt et mærkeligt lille stik i armen og et blåt mærke.

Næste morgen forsvandt symptomerne ikke, og Laux gik til lægen. Lægen kunne bekræfte, at han var blevet stukket og testede ham for hiv og leverbetændelse. Resultaterne var negative, som de har været for andre ofre hidtil.

Laux er holdt op med at gå til koncerter efter dette.

18-årige Leanne Desnos havde en lignende oplevelse i en klub i Bordeaux i april. Hun blev svimmel, fik hedeture og besvimede dagen efter på en fastfood-restaurant. Først da hun kom hjem, opdagede hun, at hun havde et mærke efter indsprøjtning på armen.

De fleste af ofrene er kvinder. De har synlige spor af en injektion og symptomer som rastløshed, svimmelhed og træthed.

Der er efterforskning i gang over store dele af Europa, men der er ikke fundet noget motiv, og der er ikke brugt sprøjtespidser ved angrebene.

Med anholdelsen i Toulon håber man på et gennembrud. Den illegale migrant blev anholdt, efter at en ung kvinde og en teenager blev stukket med en sprøjte.

Den tilbageholdte er 20 år, bor i Frankrig uden opholdstilladelse og er arbejdsløs. Han er kendt af politiet for en række kriminelle handlinger.

I Toulon havde politiet modtaget 21 anmeldelser om knivstik ved udgangen af ​​weekenden. Det er uklart, om den tuneser, der nægter sig skyldig, er ansvarlig for yderligere sager. Efter al sandsynlighed er flere personer involveret, da angrebene er sket i flere lande.

I 2020 blev den arresterede tuneser idømt fængsel for vold mod sin partner. Men fordi han er far, er det ikke lykkedes de franske myndigheder at udvise ham.

ANNONSE