Nyt

Den 16-årige pige som blev arresteret 13. januar, planlagde at bombe den jødiske skole i København, fremgik det da tiltalebeslutningen blev lagt frem for Retten i Holbæk tirsdag. Hun er tiltalt efter terrorparagrafen. Det samme er en 24-årig mand der har været i Syrien.

Politiet fandt bombemanualer hjemme hos pigen i Kundby. Hun havde eksperimenteret med sprængstoffet TATP og hensigten var at bombe Sydskolen i Fårevejle. Hun havde også forsøgt at gå til anskaffelse af diesel og gødning. 24-åringen er anklaget for at have assistered henne. Da hun blev arresteret 13. januar kom Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste for at bistå. Hun er varetægtsfængslet frem til 30. mars.

Ifølge Ekstrabladet har pigen været elev ved Sydskolen.

Ekstra Bladet erfarer, at pigen på et tidspunkt har gået på den fiolkeskole. Det er ikke bekræftet fra officiel side.

Den 16-årige piges forsvarsadvokat Nima Nabipour understreger overfor Ekstra Bladet efter retsmødet, at pigen nægter sig skyldig, og at hun ikke ønskede at udtale sig under retsmødet. Advokaten vil ikke sige mere, da der stadig er lukkede døre i sagen.

Pigen er konvertit til islam.

Ifølge politiet var den 16-årige pige i besiddelse af sprængstoffet TATP, og det er et tungtvejende bevis i sagen, ifølge Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef hos PET.

– For mig er sagens tyngdepunkt, at pigen har været i besiddelse af sprængstoffet TATP, siger han, og fortsætter:

– TATP kan kun bruges til at sprænge et eller andet i luften, da det ikke har nogen civil anvendelse. Man kalder det ‘satans mor’, og det er meget følsomt sprængstof, som kan udløse dødelige eksplosioner.
Politiet mistænker 16-årig pige for bombeplaner mod jødisk skole i København
En 16-årig pige er mistænkt for at ville bombe Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Billedet viser indgangsporten til Carolineskolen i København, som pigen ønskede at terrorbombe, ifølge politiet. Porten sier også meget om jødisk liv i et nordeuropæisk damokrati anno 2016.

 

 

http://ekstrabladet.dk/112/skole-bombesagen-familie-moedte-op-i-retten/5985068

ANNONSE