Kopierede/fra hoften

Tilbage i 2017 talte alle om ‘fjerdebølgefeminister’, og trioen ‘Girlsquad’ havde medvind i medierne. Den ene var Ekaterina Andersen, en billedskøn kvinde med russiske aner. I et længere interview med Berlingske tager hun et opgør med feminismen, og hun gør det virkelig godt som omvendt synder. Feminisme og wokeness er ‘det mindst solidariske miljø, jeg har oplevet’, og ‘den vildeste antiintellektuelle bevægelse’. På Instagram lancerer hun sig i dag som ‘Tradwife’, taler ikke mere om patriarkatet, og drømmer omvendt om ‘et lille, beskedent hus med masser af roser og en have’. Udviklingen klæder hende, selvom selviscenesættelsen er lige en kende for udspekuleret.

Interessant interview set hos Berlingske – Hun gik forrest i kampen for fjerdebølgefeminismen. I dag fortryder hun alt. Og hun har en advarsel til ungdommen.

“Det er ikke bare det feministiske miljø, Ekaterina Krarup Andersen har en høne at plukke med. Ifølge hende er både akademia og den danske presse i alt for høj grad underlagt den feministiske dagsorden. …

Hvor meget af Girl squad var for dit vedkommende et pr-stunt? ‘Det var en fuldstændig lige dans mellem os og medierne. Det var en tango. Vi fik kastet en baton efter første interview i Zetland, og så løb vi med den,’ svarer Ekaterina Krarup Andersen. …

Her peger hun på sin egen tid på universitetet, hvor hun selv mener, at hun fik lov til at skrive en masse uholdbart, som blev godtaget, bare fordi det var feministisk: ‘Alt det pis, jeg fik lov til at skrive, gør mig vred. Det passede ikke, det var dårlig research, og det var bare mig, der prøvede at bruge videnskaben til at bevise mine synspunkter i stedet for rent faktisk at undersøge. Det gør mig så vred, at jeg fik lov til det,’ siger hun…”

“Jeg er jo ikke i nærheden af den yderste højrefløj, men når den feministiske, ekstreme venstrefløj fylder så meget, så ender vi et sted, hvor en kvinde med forklæde i hjemmet får en bismag af patriarkat.” (Ekaterina Krarup Andersen)

ANNONSE

Mest læst