Kopierede/fra hoften

Collage: Sanne Søndergaard, SCUM-manifestet, Valerie Solanas

I en tid hvor medierne tærsker langhalm på mobbeofre, der hævner sig på kvinder under en Incel-dagsorden, hyldes Valerie Solanas’ filosofiske mandehad med udgivelsen af hendes manifest på et dansk forlag med forord af feministen Sanne Søndergaard. På Facebook påpeger hun, at ‘antifeministerne kommer til at øffe over den’, og man må forstå, at mænd ikke har ret til at kritisere en bog, der har til formål at ‘ødelægge manden’. Året efter Valerie Solanas skrev bogen skød hun Andy Warhol i maven. Han blev kortvarigt erklæret død, men overlevede lige akkurat. I dag er det kvindernes internationale kampdag. Hvornår er det mændenes?

Fra Reel Ligestilling, der tidligere har skrevet om det radikalfeministiske SCUM-manifest – Dansk forlag genudgiver feministisk hadmanifest.

“Forlaget Grif genudgiver 8. marts feminismens svar på Mein Kampf, Valerie Solanas’ SCUM Manifest.

Forsynet med et nyt forord af standupkomiker Sanne Søndergaard genudgiver forlaget Grif Valerie Solanas klassiske hadmanifest fra 1967, SCUM Manifesto, på dansk: SCUM Manifest.

‘SCUM’ står for ‘Society for Cutting Up Men’, og I SCUM Manifest kan man blandt andet læse Solanas omtale manden som ‘en biologisk ulykke’, ‘en omvandrende dildo’, ‘mindre værd end en abe’ og ‘a worthless piece of shit’.

… ‘På samme måde som mennesker, fordi de er mere udviklede og har en højere bevidsthed, har større ret til at leve end hunde, således har kvinder større ret til at eksistere end mænd. Udryddelsen af manden er derfor en rimelig og god gerning, en for kvinder overordentlig gavnlig handling og desuden en barmhjertighedsgerning’, fastslår det feministiske ikon. …

– 50 år på bagen men mere aktuelt end nogensinde. SCUM Manifest (Society for Cutting Up Men) er en af feminismens mest berømte tekster. En skånselsløs diagnose af patriarkatet. En flammende utopi for kvinder, der føler sig parate til at overtage samfundet, indleder Grif.

ANNONSE