Kopierede/fra hoften

 

Hvorfor bør vi interessere os for den amerikanske abortdiskussion, der nu synes at være et dominerende tema på denne side af midtvejsvalget den 8. november?

Her i landet kunne vi være ligeglade, hvis det ikke var, fordi den danske presses dækning af abortspørgsmålet var symptomatisk for dens dækning af alt, hvad der sker i USA. Det har intet med journalistik at gøre, men des mere med ideologisk aktivisme – også kaldet propaganda. Og det er ikke sundt, hvis vi vil vide, hvad der sker hos vores vigtigste allierede.

Kort fortalt viderebringer de danske medier den fortælling, som USA’s yderste venstre vil udbrede. I Danmark ligger medierne også godt ude på den yderste venstrekant, men de er dog en gang imellem nødt til at referere, hvad den ikke-socialistiske minoritet mener.

I USA er det socialistisk – eller skal vi kalde det nihilistisk – propaganda døgnet og året rundt. Tag nu abortsagen. Ledende demokratiske politikere vil afskaffe Højesteret, fordi den ikke gør, som de vil. Det er udemokratisk, racistisk, fascistisk og et udslag af “hvidt overherredømme”, skriger de i kor.

ANNONSE

Fascistisk er efterhånden alt, hvad venstrefløjens uniformerede pøbel ikke vil tolerere. Gadens parlament har frit spil, for Bidens justitsminister, Merrick Garland, nægter at retsforfølge demonstranter, der åbenlyst truer højesteretsdommerne. Det er ganske vist forbudt, men en lov er intet værd, hvis den ikke håndhæves. Det hele minder om situationen i Weimar-republikkens sidste dage før Hitlers magtovertagelse. De nazistiske brunskjorter kunne te sig, som de ville, mens deres ofre stod magtesløse.

Det er dog ikke helt gået, som de demokratiske strateger havde regnet med. Trods al snakken om, at republikanerne vil genindføre slaveriet, hvidt overherredømme o.lign., bliver Joe Biden ikke mere populær. De fleste amerikanere vil af med ham, og de danske mediers begejstring for den fumlende gamling hjælper ikke på meningsmålingerne.

Det er al ære værd, at 110 ud af 100 danske journalister hader USA’s republikanere og bringer enhver løgnehistorie om dem til torvs og har gjort det siden 2016. Men er vi tjent med ikke at vide, hvad der sker i USA?

Hvad nu, hvis vi vågner op den 9. november og må høre, at satans yngel, alias USA’s republikanere, har vundet flertallet i Kongressen? Hvordan vil DR, TV2, Politiken, Berlingske mv. forklare det?

Det bliver nok noget med Putin.

ANNONSE