Nyt

TV2 har talt med to ukrainske kvinder, der fortæller at de ikke er trygge på asylcenteret på grund af ‘truende og voldelige mænd’. Ledelsen har af samme årsag advaret Olya Taborovska mod at forlade værelset efter mørkets frembrud. På asylcenteret i Hviding bor der mere end 30 nationaliteter. Fra TV2 Online – Ukrainske kvinder kalder dansk asylcenter mere utrygt end bomberne i Kyiv.

“Olya Taborovska fortæller, at hun har følt sig utryg i asylcenteret, fordi der ifølge hende bliver taget stoffer, drukket og festet til langt ud på natten, og fordi hun flere gange har oplevet, at mænd har optrådt truende eller udadreagerende.

– Jeg valgte ikke Danmark ud fra bekvemmelighed, men på grund af sikkerheden, siger Olya Taborovska. – Men jeg er mere bange for mit barn her i Danmark, end da vi sad i beskyttelsesrummet i Kiyv. …

– Der var en, som råbte, slog folk og skubbede dem. Han gik rundt og råbte ‘Fuck jer, ukrainere! Jeg dræber jer!’

ANNONSE