Nyt

Sagen om Danmarks Radios magtfulde seriekrænker, Mads Aagaard Danielsen, udvikler sig hele tiden.

En række kvinder og mænd beretter om en licensbetalt radiovært, der opfører sig truende og aggressivt. Mads Aagaard Danielsen står bag en grænseoverskridende seksuel adfærd, voldstrusler, ekstremt hadefulde beskeder og trusler om at lække nøgenbilleder.

En kvindelig kollega på Danmarks Radio husker sit første møde med radioværten Mads Aagaard Danielsen. Hun er dengang 26 år.
Det ender med, at offeret får revet sit undertøj af og bliver befamlet på nogle af de mest private steder på kroppen. Alt sammen i fuld offentlighed.
Den kvindelige DR-medarbejder kalder det den ‘mest grænseoverskridende’ oplevelse, hun har haft i nattelivet.
Vi skal tilbage til en nat i september 2017. Kvinden er taget på den populære natklub Chateau Motel. Et velbesøgt dansested i København, der spreder sig over fire etager.
Den kvindelige DR-medarbejder møder en mandlig bekendt og sætter sig ved hans bord. DR-værten Mads Aagaard Danielsen sidder ved det samme bord.
Kvinden har ikke mødt Mads Aagaard Danielsen før. Radioværten fører sig straks frem og fortæller, at han er kendt fra licenskanalen P1.
Samtalen tager hurtigt en ubehagelig og seksuel drejning i natklubbens dunkle lokaler, hvor musikken overdøver alt:
“Der er vel gået ti minutter, ikke meget mere, så forsøger han (Mads Aagaard Danielsen, red.) at tage min BH af, mens vi sidder ved bordet. Han tager hånden op under blusen på ryggen af mig og forsøger at åbne BHen,” fortæller det kvindelige sexoffer.
Mads Aagaard Danielsen griner højt mellem de dunkende bastoner. Det kvindelige sexoffer tigger ham om at stoppe:
“Lad lige være,” lyder det fra kvinden. Men Mads Aagaard Danielsen bliver ved.
“Han får hevet BHen af mig. Så … indenfor nogle sekunder, tager han begge hænder op under min bluse foran og begynder at gramse ved mine bryster med begge hænder. Jeg siger ‘lad være’ flere gange, men han stopper ikke. Da han til sidst slipper, rejser jeg mig og forlader stedet. Da jeg går ud til min cykel, har jeg min BH i hånden,” fortæller kvinden.
Mads Aagaard Danielsens unge offer slår fast, at hun på ingen som helst måde har vist seksuel interesse for den licensbetalte radiovært.
“Det er det mest grænseoverskridende, jeg har oplevet i nattelivet,” fortæller den i dag 29-årige kvinde.
En kvinde har fået revet sin bh af foran en flok festglade mennesker på en natklub. Derefter må hun stå model til, at en DR-vært beføler hendes nøgne bryster, som var hun et kvindeligt tag-selv-bord.
Kvinden er rystet og forvirret, fordi den magtfulde Mads Aagaard Danielsen har udført et groft overgreb.
Kort tid efter det unge sexoffer har forladt natklubben, tikker en Facebookbesked ind på hendes telefon. Klokken er 03.43:
“Tak for alt,” skriver sexkrænkeren Mads Aagaard Danielsen.
Da det kvindelige offer efterfølgende møder hendes feterede gerningsmand på deres fælles arbejdsplads i DR Byen, prøver hun at få øjenkontakt med ham.
Mads Aagaard Danielsen ignorerer hende. DR-værten har fået – og taget – hvad han ville have. De to kollegaer taler ikke sammen igen.
Otte måneder senere, i maj 2018, skriver Mads Aagaard Danielsen igen til sit offer:
“Hej… skal du ud i aften?”
Danmarks Radio har kendt til Mads Aagaard Danielsens voldsomme og truende adfærd siden sommeren 2019. Alligevel skal der gå over et år, før licenskanalen reagerer med en undskyldning til ofrene:
“Sådan skal ansatte i DR naturligvis ikke opføre sig. Det er selvsagt dybt beskæmmende, at nogen skal opleve en sådan adfærd fra en DR-medarbejder, og vi vil gerne uforbeholdent undskylde overfor de pågældende, at de har været udsat for det, der beskrives,” siger DR’s kulturdirektør Henrik Bo Nielsen.
DR-værten Mads Aagaard Danielsen har i dag slettet sine profiler på de sociale medier, og han er bortvist midlertidigt fra sin arbejdsplads, mens chikanesagerne mod ham bliver undersøgt.
Tilbage står, at danskerne i årevis har betalt for studieværtens aggressive og sexkrænkende opførsel.
***
Læs mere om Mads Aagaard Danielsens krænkende adfærd her

Se også
Afsløring: DR-vært Mads Aagaard Danielsen udøver censur og sletter kritik

ANNONSE