Nyt

Som straf for ‘diskriminerende adfærd’ under seneste EM var Ungarn blevet pålagt at spille tre hjemmekampe uden tilskuere, herunder gårsdagens NL-kamp mod England. Reglerne gav dog ungarnske børn under 14 år mulighed for at komme på stadion, og der var i omegnen af 30.000 på Puskas Arena i Budapest.

Englænderen knælede rutinemæssigt før kampstart, hvad fik det unge publikum til at buhe i samlet flok. En smuk happening mod den venstreradikale BLM-bevægelse, der bringer minder om en skøn forårsdag på Århus Stadion tilbage i 2009. Fra TV2.dk – Stadion fyldt med børn buhede, da England tog afstand fra racisme.

“De engelske spillere satte det ene knæ i jorden som en markering af holdets støtte til kampen mod racisme.

Her sad de fire sekunder, indtil dommeren fløjtede, og kampen gik i gang. Den markering er der intet nyt i, men det, der skete undervejs, er noget mere unormalt.

… mens de engelske spillere satte knæet i jorden, begyndte de ungarske fans at buhe. En situation, der kun bliver endnu mere speciel af, at langt hovedparten af de mere end 30.000 tilskuere til lørdagens Nations League-kamp på Puskas Arena i Budapest var børn.”

 

ANNONSE