Nyt

Collage: Samah Abdal Rahman Hammoude; Fotos: Linkedin, Youtube

BT kan i dag, med offeret (og hendes veninde) som kilde, fortælle, at Samah Hammoude fredag i forrige uge blev antastet af en dansk ‘kvinde i 50’erne’, der skubbede hende op imod en bil, og råbte: ‘Danmark er vores land. Ikke jeres’ og ‘Vi hader jer, fat det dog’. Noget af det kan sagtens være sandt, men BT fortæller ikke, at den 32-årige libaneser er tilknyttet Islamisk Trossamfund, og har sin egen Youtube-kanal hvor hun svælger i Islams godheder. Hendes 6-årige datter går med slør, og uanset troværdigheden, så ændrer det ikke på, at hun ganske enkelt ikke er dansk. På hendes Facebook-profil står eksempelvis om Muhammed: ‘The greatest leader of mankind’.

Bemærk, at den danske kvinde angiveligt truede med ‘at melde hende til politiet’. Måske er det kun halve sandheder, der leveres af ‘rollemodellen’ (Eks. 2012). Fra BT – Samah blev overfaldet med sine to børn: ‘Vi hader jer, fat det dog’.

“32-årige Samah Hammoude – opvokset i Danmark, dansk af kultur og næsten færdiguddannet civilingeniør med speciale i medicin og teknologi – var i chok.

Rystet i sin grundvold over, at hun på åben gade i Københavns nordvestkvarter blev udsat for et overfald af både fysisk og verbal karakter. … Samah var nødt til at handle.

Instinktivt fik hun skubbet kvinden tilbage, imens hun af sine lungers fulde kraft råbte, at kvinden ikke skulle røre hende.

Det står ikke helt klart for Samah, hvad hun råbte til kvinden, men hun husker, at hun forsøgte at understrege, at hun er dansk, at hendes børn er danske og født her, men at hendes tørklæde også er en del af hendes identitet.

Danmark er lige så meget mit land, som det er dit,’ kan jeg huske, jeg råbte,’ siger Samah…”

“Jeg gør alt for at nedbryde den paralleltanke med ‘os og dem’…” (Samah Abdal Rahman Hammoude)

ANNONSE