Nyt

Den tyrkiske statsborger Ömer Kücükavci har fået tid af TV2 til, at fortælle han beder om “tilgivelse” og vil “hjem” til Danmark med sin muslimske hustru. Han har nu siddet i fængsel i 13 måneder i Syrien.

I et program der sendes onsdag aften på TV2 bliver Ömer Kücükavci citeret for, at han ikke vidste hvad han gik ind til.

– Ja, jeg er faktisk blevet nødt til at ignorere det, hvis jeg gerne vil have paradis. Jeg troede virkelig, at sandheden var sådan. At denne her verden vil se ud som islam beskriver det, så jeg gik ud fra, det var sandheden. Så jeg blev nødt til at acceptere det, selvom jeg ikke kunne lide det. Selvom jeg så folk blive dræbt – jeg kunne ikke lide det – men jeg blev nødt til at tage det i mig.

Inden da beder han om “tilgivelse”:

Det er ikke bare en bøn. Det er større end en bøn. Jeg beder til, at I tilgiver mig.

Tyrkeren sidder fanget i det kurdiske område i Nordsyrien hvor myndighederne mener Danmark skal tage ham tilbage, da han er født og opvokset i Danmark.

– IS er et problem for jer og for hele verden. Det hænger sammen. Selvfølgelig har de begået kriminalitet her, men det er også jeres problem. Vi kan ikke gøre det her selv, siger udenrigsministeren i det kurdiske selvstyre i Nordsyrien, Abdelkarim Omar.

I følge TV2 er Ömer Kücükavci blevet “radikaliseret” i islamiske miljøer i Danmark.

TV2

ANNONSE