Nyt

Filmen The Lady of Heaven, der handler om Fatima, Muhammeds datter, men som mest handler om Muhammeds fætter Ali, skulle have været vist i biograferne for længe siden. Filmproduktionen blev udskudt på grund af covid. For et par dage siden udkom filmen dog, og det vakte opsigt.

Det er den første film, der har sat “ansigtet” af profeten Muhammed på skærmen. Ingen enkelt skuespiller er krediteret for at spille ham eller nogen af ​​de andre hellige skikkelser i hans følge. En lidt nervøs introduktion påpeger, at deres ansigter er computergenererede og ofte vist i blændende lys.

Journalisten i The Guardian mener naivt, at dette “formentlig er nok til at berolige islams forbud mod visuel repræsentation af profeten.

Muslimer siger, at filmen skaber øgede spændinger mellem shia- og sunnimuslimer. Iran, Pakistan og Egypten har allerede forbudt visning af filmen.

Se trailer her:

 

Det tog ikke lang tid før reaktioner fra Storbritanniens muslimske samfund. Protester uden for Cineworld gjorde biografkæden nervøs.

Briterne på deres side protesterer over, at Cineworld har givet efter for muslimske krav og boykottet filmen. Andre ser dette som en trist fremtid:

 

Og som en anden skriver på Twitter. “Du har al mulig ret til at protestere mod #ladyofheaven, men du har ingen ret til at mobbe biografpersonale. Ingen love er blevet brudt, og vi lever i et land, der tillader ytringsfrihed gennem kunst og medier.”

ANNONSE

Journalisten fra Press TV er fornøyd med boikottingen av filmen:

 

De protesterende muslimer siger, at de ikke vil stoppe, før filmen er fuldstændig forbudt i hele Storbritannien.

The Guardian   Lancashire Telegraph   theboltonnews   presstv-ir

 

 

ANNONSE