Film

Indisk filmindustri er mere end det, vi forbinder med udtrykket “Bollywood”. Det viderefører en genre, som vi i vestlig kunsthistorie omtaler som “realisme”, en genre, der ifølge den førende danske litteraturkritiker Georg Brandes havde til funktion at “sætte problemer under debat”.

Uønsket debat?

Sidste år udkom “The Kashmir Files“, en Bollywood-film om muslimernes udvisning af hinduer fra Kashmir. I år, “Mrs. Chatterjee vs Norge“. Det er to eksempler på film, som gennem realistiske gengivelser af virkeligheden har sat gang i debat – dog uønsket debat for den regimeloyale presse.

Det seneste eksempel på, at Bollywood sætter problemer under debat, er filmen “The Kerala Story”, som har premiere i dag, 5. maj.

– Kvinder der går med hijab bliver aldrig voldtaget

Den handler om en burkaklædt kvinde, der engang hed Shalini Unnikrishnan. Hun ville gerne blive sygeplejerske, men sådan gik det ikke da hun søgte beskyttelse i, at “kvinder der går med hijab aldrig bliver voldtaget” – og lod sig omvende:

ANNONSE

– Nu er jeg Fatima Ba, en IS-terrorist, der er fængslet i Afghanistan. Der er 32.000 indiske piger som mig. I Kerala bliver der spillet et dødbringende spil for at konvertere normale piger til terrorister – og det udspilles offentligt. Vi er blevet omvendt og begravet i ørkenerne i Syrien og Yemen.

Indiske muslimer reagerer på filmen, som omhandler det verdensomspændende problem med grooming-bander og såkaldt Love Jihad, denne gang i indisk tapning.

– Filmen har udløst fjendtlige reaktioner fra muslimer, skriver Hindu Post.

Baseret på sande beretninger

Kerala-historien skildrer situationen for hinduistiske og kristne piger, som er fanget af muslimske grooming-bander:

– Filmen er baseret på sande beretninger om unge hinduistiske og kristne piger fra Kerala, der ved hjælp af love jihad blev narret og sendt til Syrien og Irak for at slutte sig til IS.

Kræver forbud

Allerede inden filmen var færdig, krævede venstrefløjspolitikere, at den blev forbudt. Det socialistiske Kongresspartiet og Indiens kommunistiske parti krævede, at der blev taget retslige skridt mod filmskaberen.

– Nogle politikere har bedt om at få filmen forbudt, kunne BBC fortælle os i november sidste år.




Hjernevask og voldtægt

Hovedskuespillerinden Adah Sharma har udtalt sig imod dem, der beskriver filmen som kristen/hinduistisk anti-muslimsk propaganda:

– “The Kerala Story” handler om piger, der bliver bedøvet, hjernevasket, udsat for menneskehandel, voldtaget og tvangsbefrugtet, nogle gange af flere mænd. De børn, de føder, bliver taget fra dem og gjort til selvmordsbombere. At kalde filmen propaganda er ikke andet end en afledningsmanøvre. Den fortæller historier, som ingen andre tør fortælle.

Køb Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også købe den som e-bok. Norsk oversættelse.

ANNONSE