Nyt

Mere end 2.000 primært nordafrikanske immigranter indtog og hærgede det offentlige rum i den populære feriedestination Peschiera ved Gardasøen i det nordlige Italien sidste torsdag.

En slags gadefest med omkring 600 deltagere i alderen 12 til 20 år, der startede muntert, udartede til rene optøjer, da 1500 flere ankom til den lille by, skriver Corriere della Sera.

Mens de råbte “Dette er Afrika!” indtog de Gardasøens bred mellem Peschiera og Castelnuovo. “Vi er kommet for at generobre Peschiera. Dette er vores territorium. Afrika skal komme her«, råbte de – også over for Castelnuovos borgmester Giovanni Del Cero – lige inden de begyndte at kaste sten og flasker mod politiet.

Det var da gruppen på 1500 kom til Peschiera med tog fra Milano, at byen blev forvandlet til et hav af unge nordafrikanske mænd. Folkemængder invaderede havet, gaderne og butikkerne.

“De ødelagde alt,” siger forretningsmændene. De smadrede ruder, de angreb en åben turistbus og de stoppede trafikanter både til fods og på knallert ». Alt sammen under påvirkning af alkohol og den hamrende lyd af skiftevis trap og etnisk musik.

Oprørspolitiet blev tilkaldt, kun for at blive mødt med et skur af sten og flasker. Det lignede en krig, kommenterer Peschieras borgmester Orietta Gaiulli.

Takket være politiets indsats faldt situationen gradvist til ro i den lille by, og de unge nordafrikanere begyndte igen at sætte kursen mod Milano.

I folkehavet var der også fem unge italienske kvinder, som også skulle tilbage til metropolen. De satte sig på et tog på trods af, at der blev råbt: “Ingen hvide er tilladt på dette tog!”.

ANNONSE

Efter kort tid fortrød de beslutningen og ønskede at træde tilbage. Men de blev forhindret af en række unge mænd, som begyndte at røre ved dem overalt, fortæller de. En af de fem gik i panik og brød ud i gråd. De afrikanske kvinder i toget deltog også i den verbale chikane af de unge kvinder, der ville stå af.

På næste station blev de fem reddet af en af ​​nordafrikanerne, som skubbede medpassagerer væk for at give de unge kvinder chancen til at forlade toget.

Hændelsen var forfærdelig og en skam, kommenterer Lega-leder Matteo Salvini på Twitter.

Flere videoer av urolighetene er blitt postet til sosiale medier.

Politiet har iværksat efterforskning af en række sager efter begivenhederne i Peschiera sidste torsdag, oplyser italienske medier.

 

ANNONSE