Kommentar

Den franske journalist Ophélie Meunier er blevet truet på livet og sat under politibeskyttelse, efter at hendes undersøgelser af islamisme i den nordfranske by Roubaix for nylig blev udsendt på tv-kanalen M6.

En af Meuniers kilder, advokat Amine Elbahi, er også under politibeskyttelse, skriver Le Figaro. Til BFMTV siger Elbahi, at han er blevet truet med at få hovedet skåret af.

Meuniers arbejde for tv-programmet “Zone Interdite” (forbudt område) viser, hvordan en forening, der er økonomisk støttet af lokale myndigheder til at give lektiehjælp til underprivilegerede elever, i stedet giver undervisning i islam, skriver The The Times Paris-korrespondent Adam Sage.

Den franske journalist dokumenterer også kønsopdelte restauranter og legetøjsbutikker, der sælger ansigtsløse dukker til muslimer, der mener, at ansigtsbilleder er forbudt.

Efter et par dages tøven gik journalistklubberne i M6 og RTL ud til forsvar for Meunier og pressefriheden, skriver Le Figaro – et forsvar, der senere blev tweetet af flere fremtrædende mediepersonligheder.

ANNONSE

Generalsekretær Christophe Deloire fra Reporters Without Borders (RSF) siger i en kommentar, at ytringsfriheden for journalister er i fare i dagens Frankrig. Volden og truslerne, som forværres af sociale medier, fremkalder selvcensur, siger Deloire, der oplyser, at journalister også modtager politibeskyttelse, uden at det bliver offentliggjort.

“Mange franske tegnere, ikke kun Charlie Hebdo, og forfattere til bøger, der efterforsker jihadisme, lever under politibeskyttelse.”

Mandag meddelte den franske indenrigsminister Gérald Darmanin, at enhver journalist, der udsættes for klare trusler, vil modtage politibeskyttelse.

 

Truslerne mod Meunier er også blevet et tema i den franske præsidentkampagne. Valérie Pécresse, Éric Zemmour og Fabien Roussel har alle udtrykt deres støtte til den franske journalist.

Det samme gør den mangeårige norske korrespondent Vibeke Knoop Rachline. På  Facebook skriver hun:

Det minder grimt om Charlie Hebdo, Samuel Paty og Mila. Charlie og Milas advokat Richard Malka er bange for, at dette vil sætte en stopper for rapporter om islamisme i Frankrig. Jeg tror, ​​han har ret.

Der er mange, der støtter Meunier, men ikke mange nok. Hvordan kan dette ske igen og igen? NRK eller TV2 bør sende dokumentaren.

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet