Kopierede/fra hoften

Wall Street Journals afsløringer om Facebook inkluderer (det man kunne kalde) ‘øget ytringsfrihed for kendisser’, og den manglende censur blev MSM-vinklen. Herunder lidt fra Politikens opkog, der fokuserer på at Zuckerbergs kamp for at ‘tjene menneskeheden’ ikke er god nok, da meningspluralismen stadig råder eksempelvis i forhold til coronavirus – Interne notater: Zuckerberg har mistet kontrollen (kræver login). Artiklen er i øvrigt skrevet af journalist Jens Bostrup, der tilbage i 2017 fik skridttæsk af Lomborg for tendentiøs klimajournalistik.

“Mark Zuckerberg, Facebooks grundlægger, tog i marts det usædvanlige skridt at engagere sig med åben pande i en politisk kamp og sågar bruge sin magt som chef for verdens største sociale medieplatform til at overbevise sine brugere. Han satte sig som mål, at Facebook skulle omvende 50 millioner amerikanere til at lade sig vaccinere mod corona – et kontroversielt politisk spørgsmål i USA.

Interne dokumenter, som The Wall Street Journal har fået adgang til, viser imidlertid, at hans magt til at styre brugerne er begrænset. Facebooks forskere, der fulgte udviklingen, kunne se, at de opslag, der skulle promovere vaccinerne, blev oversvømmet med kommentarer, der talte i modsat retning.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Unicef, der fik gratis annoncer for at promovere budskabet, var bekymrede for ’sværmen af antivaccinekommentatorer’, der forsøgte at undergrave deres budskaber.

Facebooks egne forskere kunne kun give dem ret. Stikprøver viste, at 41 procent af kommentarfeltet ved engelsksprogede opslag var egnet til at afskrække brugerne fra vaccination. De afskrækkende kommentarer blev set 775 millioner gange om dagen, viser et internt notat.

Facebooks forskere konkluderede, at den store andel af negative kommentarer kunne ændre brugernes opfattelse af vaccinens sikkerhed.

‘Det her er et kæmpe problem, og vi er nødt til at fikse det’, konkluderer notatet.

ANNONSE