Nyt

Facebook vil nu bruge dine private fotos til kunstig intelligens (AI). Dette rapporteres af NRK.

Virksomheden Meta ejer de sociale netværk Facebook, Instagram og WhatsApp. I de seneste dage har de sendt en meddelelse på Facebook.

Meta vil bruge dine opslag og fotos til at træne sine computermodeller i kunstig intelligens.

»Det gælder for opslag (ikke kommentarer), som brugere i EU har delt med et offentligt publikum på Instagram og Facebook«. Matthew Pollard, talsmand for Meta, skriver dette i en e-mail til NRK. »Konti, der tilhører brugere under 18 år, er ikke omfattet«, understreger han.

AI-træningen starter den 26. juni.

I praksis betyder det, at dine ansigtstræk, festbilleder eller det indlæg, hvor du beder statsministeren om at gå af, kan blive en del af AI-træningen.

»Det er uhyggeligt, men også problematisk,« siger advokat og privacy-rådgiver Ida Thorsrud. Ifølge hende fratager Meta dig ophavsretten til dit indhold uden at bede om samtykke. »Meta viser gang på gang, at de tager let på vores privatliv,« siger hun.

Selv om man kan protestere, er det ikke nemt at melde sig ud. Da teknologimagasinet Tek.no forsøgte, var det slet ikke muligt.

Privatlivsrådgiver Thorsrud er især bekymret for brugere, der ikke er teknisk kyndige. Mange vil slet ikke bemærke Metas ændring.

»For mange mennesker vil denne ændring gå under radaren, og det er alvorligt,« siger Ida Thorsrud til NRK. »Mit første råd er at protestere. Mit andet er: Kom ud af Facebook. Det er et gammelt medie, som ihærdigt forsøger at følge med i AI-kapløbet.«

ANNONSE

Facebooks grundlægger og Meta CEO Mark Zuckerberg meddelte tidligere på året, at han vil bruge 10 milliarder dollars på at gøre kunstig generel intelligens (AGI), der er bedre end mennesker, tilgængelig i den nærmeste fremtid.

Zuckerberg sagde, at Meta vil have »en helt enorm mængde infrastruktur« på plads inden udgangen af 2024 for at forberede den på at træne en kunstig generel intelligensmodel.

ANNONSE