Nyt

Meta, den amerikanske ejer af de sociale netværk Facebook, Instagram og WhatsApp, vil bruge Soros-finansierede NGO’er som en hær af internetcensorer i forbindelse med det kommende valg til Europa-Parlamentet. Det advarer den polske forfatter Grzegorz Górny om via Remix News.

Det er ikke kun politiske partier, der ruster sig til EU-valget. Facebooks ejer er i samarbejde med EU ved at oprette et valgoperationscenter med mange eksperter og analytikere, der skal identificere og imødegå potentielle trusler.

Centret vil overvåge internettet for desinformation, manipulation og misbrug af kunstig intelligens (AI) og fjerne alt indhold, som de anser for at være falsk eller skadeligt. Med andre ord vil de censurere for vores eget bedste.

ANNONSE

Ifølge Meta har overvågningen af 27 lande med en befolkning på 450 millioner mennesker krævet en investering på 20 milliarder dollars for at firedoble antallet af mennesker, der arbejder med dette, til 40.000. Det inkluderer 15.000 personer, som skal granske materiale på Facebook og Instagram på 70 sprog og afgøre, om det er sandt eller hadefuldt.

Men denne hær af 15.000 sensorer er måske ikke nok. Meta har derfor besluttet sig for at samarbejde med 29 organisationer i hele Europa, som også vil overvåge informationsstrømmen. Alle disse organisationer skal have et IFCN-certifikat (International Fact-Checking Network) for at garantere gennemsigtighed og neutralitet som uafhængige faktatjekkere.

Problemet er, at IFCN er et initiativ fra Poynter Institute, som er finansieret af venstreorienterede fonde, herunder fonde støttet af milliardærerne George Soros og Bill Gates. Disse har blandt andet været involveret i at fremme mRNA-baserede coronavacciner, radikal kønsideologi, massemigration og det amerikanske demokratiske parti. Så hvem har lyst til at tjekke, om de er neutrale og sandfærdige?

Forfatteren Grzegorz Górny påpeger, at faren er, at der vil være en trang til at undertrykke kontroversielt indhold. Dette indhold kan dog vise sig at være sandt, som da folk hævdede, at COVID-19 coronavirus kom fra et kinesisk laboratorium.

For nylig offentliggjorde Wall Street Journal, en af de største og mest anerkendte aviser i USA, en artikel, der viste, at COVID-19 blev skabt kunstigt i et laboratorium i Wuhan i Kina. Men da Steven Mosher, en kendt ekspert i Kina, præsenterede den samme tese for fire år siden, blev hans artikel afvist af “faktatjekkere” og fjernet som falske nyheder fra de sociale medier.

Vi så også, hvordan sådanne censuroperationer kan udspille sig under det amerikanske præsidentvalg i 2020. Big Tech-giganter fjernede indhold om Joe Bidens søn Hunter Biden og erklærede, at det var falsk og russisk propaganda. I virkeligheden viste oplysningerne sig at være sande, men de nåede først ud til offentligheden efter valget. Hvad forhindrer dette i at ske i Europa? spørger Górny.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden