Kopierede/fra hoften

Kristeligt Dagblad kalder Gerald Knaus for ‘migrationsekspert’, men en mand der har grundlagt en tænketank for at bekæmpe ‘illiberal forces’ i flygtningespørgsmål er en holdningsdrevet aktivist. Han er bekymret for den tiltagende underminering af flygtningekonventionen, og det kan man kun glæde sig over. Hvis han var glad, ville der ikke være håb igen.

Interview med European Stability Initiatives Gerald Knaus i Kristeligt Dagblad – Vi står ikke over for en ny flygtningekrise. Vi står over for en menneskeretslig krise (kræver login).

“… samtidig har både FN’s Flygtningehøjkommissariat og en EU-parlamentsrapport om grænseagenturet Frontex dokumenteret, at asylansøgere med magt skubbes tilbage fra grænserne for at forhindre dem i at bede om beskyttelse.

… ‘Det var netop det, jeg frygtede: Alternativet til regulering er brutalitet. Aftalen med Tyrkiet er blevet erstattet af push backs, som er ulovlige i henhold til international lov. Og det sker hver eneste dag for øjnene af domstole og politikere – i fuldt dagslys, uden at nogen løfter en lillefinger. For politikerne kan ikke finde på andre måder at kontrollere illegal migration på, og det er populært i befolkningerne. Men det sender det destruktive signal til resten af verden, at det er i orden at løse migration med vold og overtrædelse af Flygtningekonventionen,’ siger Gerald Knaus med harme i stemmen. …

… ‘Hvis de rige lande ikke viser, at de vil tage ansvar og beskytte retten til asyl, så er det enden på al regulering. Det er enden på Flygtningekonventionen. Og vi ved, hvordan en verden uden en international konvention ser ud,’ advarer Gerald Knaus: ‘Det var sådan, det var før og under Anden Verdenskrig, hvor jøder blev afvist ved grænsen til Schweiz, som mente, at befolkningen ikke ville have for mange fremmede. De blev sendt tilbage til Tyskland og Østrig, hvor de døde i gaskamrene. Det var lige præcis derfor, vi fik Flygtningekonventionen…’.”

ANNONSE