Nyt

I et interview med det tyske presseagentur DPA siger lederen af afdelingen for bekæmpelse af menneskesmugleri i det østrigske forbundspoliti Gerald Tatzgern, at der skønnes at opholde sig 60.000 migranter på Balkan.

“Det er dels mennesker der har opholdt sig længere tid og har indrettet sig der, men også nogen som for kortere tid siden er migreret fra Grækenland.”

Siden årsskiftet alene er 24.000 migranter ankommet i Grækenland som er en stigning på 122 % siden 2017 i samme periode ifølge Gerald Tatzgern.

Her er det særligt grænseregionen ved floden Evros der spiller en stor rolle for illegale indrejsende. Migranter der kommer til Europa. Denne vej skulle endda ikke være omfattet af aftalen mellem EU og Tyrkiet for tilbageførsel af migranter.

Situationen kan endvidere blive endnu værre som følge af tiltagende økonomiske problemer i Tyrkiet hvis de mange migranter der nu har fundet lavtlønsjobs bliver arbejdsløse.

“Så står hundredetusinder på gaden og de vil drages mod Europa. Der er ingen afspænding i sigte”

således videre Gerald Tatzgern.

“Den liberale indstilling i Spanien som siger – ‘Vi sender ingen skibe tilbage’ spreder sig hurtigt siger Geraldld Tatzgernrn.

Omvendt har Italien skærpet sin politik og antallet af ankomne migranter er det laveste siden 2014.

Gerald Tatzgern mener man dels skal styrke de ydre grænser, men også skabe legale veje for migration.

Kurier

ANNONSE

Mest læst