Nyt

Arkivfoto 

Avisen Kristeligt Dagblad har i dag en artikel der er usædvanlig kritisk overfor Løkke Rasmussenregeringens påstand om migrantpagten er til fordel for Danmark.

Løkke Rasmussen har ellers sagt det vil lette tilbagesendelsen af afviste asylansøgere, men det er to forskere ikke enig i.

”Jeg er stødt på argumentet, om at det skal blive nemmere at hjemsende migranter, fordi migrationsspørgsmålet nu gøres til et internationalt anliggende, men det er svært at sige, om det er, hvad der vil ske i praksis,” siger Peter Starup.”Dels er erklæringen jo ikke juridisk bindende, og derfor kan modtagerlandene fortsætte med at lægge hindringer i vejen, så det er meget spekulativt, hvad der kommer til at ske. Derudover kan man også frygte et større pres imod Danmark, for hvordan kan man hævde, at migranter er et nationalt anliggende for Danmark, mens andre skal rette ind?”,

siger Peter Starup som er forsker i udlændingeret ved Syddansk Universitet.

”Erklæringen kan medføre, at flygtninge og migranter har krav på at komme i arbejde, hvis de har de rette værktøjer, hvilket også kan gøre det sværere at slippe af med dem igen senere. Men igen kan det gå begge veje. Det hele er ret usikkert.

”I erklæringen fremgår det, at migranters færdigheder skal anerkendes, og at de skal have adgang til essentielle ydelser. Det er en ret vidtgående forpligtelse for værtslandene og et indgreb i de nationale politikker om velfærd og integration, da adgangen til sociale ydelser gælder uanset deres retlige status.”

siger Marion Panizzon som er forsker i migration ved universitet i Bern.

Kristeligt Dagblad – Eksperter tvivler på regeringens argumenter for at støtte migrationspagt

ANNONSE