Nyt

Der er begyndt at komme færre migranter og “asylsøgere” til Danmark og Europa og nu er der panik i visse kredse. Debatten er nemlig begyndt at rette sig mod de strukturelle problemer som Danmark og Europa står overfor.

Selvom årtiers masseindvandring ikke har været nok er presset først nu begyndt at ramme Europa.

Migranter med smartphones og aktivistiske NGO’ere der fragter migranter over Middelhavet og yder advokatbistand vil med stigende populationer i særligt lande med islamisk dominans trænge sig mod Europa.

Afrikanere vil ikke vente generationer på de kan få et højere velstandsniveau og selv yde ofre og afsavn, men vil til Europa hvor venstrefløjen og visse erhvervsinteresser vil byde dem velkomne.

I er debatindlæg på altinget.dk skriver lobbyisten og den tidligere radikale politiker Christian Friis Bach at der skal være mulighed for at søge det han kalder “asyl” i Europa. Selvom han er kulturradikal, antinational og anti-dansk bruger han vendingen “vi” – som om han kan tale på andres vegne.

ANNONSE

Historisk set har Vesten været dygtige til at sikre internationale konventioner, der har sørget for et Europa, hvor der hersker ro, orden og demokratiske retsinstanser.

Melder vi os ud eller underminerer Flygtningekonventionen, vil det blive langt sværere at overbevise andre lande om at beskytte flygtninge, der ankommer.

Det risikerer at medføre endnu flere asylansøgere i Europa. Ikke færre. Det er med flygtninge som med klimaudfordringer: Der findes kun fælles løsninger, hvis vi alle skal vinde – flygtninge samt modstandere og fortalere for en ændret ansvarsfordeling.

Da flygtninge kom til Europa og Danmark i stort antal i 2015, var det, fordi vi ikke sikrede dem et liv i værdighed og tryghed i nabolandene til Syrien og Afghanistan.

I dag er antallet, der ankommer, faldet med over 90 procent – også selvom der ikke er blevet færre flygtninge i verden eller trygt og værdigt i nærområderne.

Men der ankommer under 300 asylansøgere og irregulære migranter om dagen til Grækenland, Spanien og Italien. Det antal kan vi bestemt håndtere – med Flygtningekonventionen som fundament – hvis vi blot gjorde det sammen.

I dag er antallet, der ankommer, faldet med over 90 procent – også selvom der ikke er blevet færre flygtninge i verden eller trygt og værdigt i nærområderne.

Men der ankommer under 300 asylansøgere og irregulære migranter om dagen til Grækenland, Spanien og Italien. Det antal kan vi bestemt håndtere – med Flygtningekonventionen som fundament – hvis vi blot gjorde det sammen.

Bemærkning. Det var ikke en “fælles” beslutning at lukke over en million migranter ind i 2015 og 2016. Det var en følge af Merkels politik.

Det er ikke en “fælles” beslutning at Spanien lempede deres politik så der nu strømmer titusinder af velstandsmigranter til landet fra de sydlige afrikanske lande og det var Italien der alene og modigt besluttede at lukke havnene for migrantskibene fra diverseNGO’ere.’

Faktisk er det landene på Balkan der i første omgang stoppede migrantstrømmen og senere er det så Italien der har sagt nok er nok. Imod de ønsker Merkel og den venstreliberale fløj i lande som Tyskland ønskede.

“Fælles” løsninger er faktisk kun nyttige når der sker blokeringer af migrantlobbyens ønsker.

Altinget.dk – Friis Bach: Uden konventioner siger vi farvel til Europa

ANNONSE