Kopierede/fra hoften

Selvom cand.scient.soc. Lisbeth Bech-Nielsen sidder i Folketingets finansudvalg, så er der lidt gymnasie over hendes økonomiske forståelse. Da jeg læste overskriften på Altinget.dk, så troede jeg den var opstrammet lidt rigeligt, men nej. Hun mener virkeligt, at man ikke skal få flere i arbejde ved at presse arbejdsløse økonomisk. Når erhvervslivet (angiveligt) ’skriger på arbejdskraft’, så skal man skabe incitamenter ved at fokusere på ‘tiltag som øger livskvalitet og arbejdsglæde’. Et arbejde skal være lystbetonet, ræve skal græsse med hønsene, Elvis lever.

Folkesocialisme set på Altinget – Lisbeth Bech-Nielsen: Vi vil ikke presse folk på pengepungen for at få dem i arbejde.

“Kærligheden skal løse problemerne med manglende arbejdskraft. … Dét skal skaffe flere hænder og hoveder til et erhvervsliv, der skriger på arbejdskraft. Det er det såkaldte arbejdsudbud, der er nøgleordet.

Grundpræmissen om, at der mangler hænder, er Lisbeth Bech-Nielsen ikke uenig i. Hun ønsker dog et opgør med tanken om, at arbejdsudbuddet kun kan hæves gennem reformer, som forringer vilkårene for den almindelige dansker.

‘Det handler i stedet om, hvordan vi kan lave nogle tiltag som øger folks livskvalitet og arbejdsglæde, hvis man da stadigvæk må være glad for at gå på arbejde, og så samtidigt skaffe nogle flere hænder,’ sagde Lisbeth Bech-Nielsen med henvisning til Mette Frederiksens (S) kommentar, da hun præsenterede udspillet: ‘Vi skal aflive den sejlivede myte, at det at gå på arbejde skal være lystbetonet’.

… Tanken er, at man gennem investering i mennesker, og de vilkår som de skal arbejde under, kan sikre at folk arbejder mere.”

ANNONSE