Kopierede/fra hoften

I dag udnævnte Løkke Rasmussen tre nye ministre i en minirokade. Den ene er Tommy Ahlers som er tidligere iværksætter og direktør.

Den 18. juni 2015 udtalte han til finans.dk at den handlede for meget om emnet «det skal kunne betale sig, at arbejde».

– Lad os nu sige, at vi løser det, så dem, der råber højest i den debat mener, at det nu endelig kan betale sig for alle at arbejde. Flytter det så virkelig noget i samfundet? Hvor meget rigere bliver vi? Jeg tror ikke engang, man kan se det på vores vækst.

Det som efter Tommy Ahlers mening var vigtigt, var noget helt andet.

– Danmarks problem er jo ikke, at vi har for mange udlændinge. Problemet er, at vi får for få. Vi skal sørge for, at de mest innovative, hårdtarbejdende, talentfulde mennesker ser Danmark som et sted, de gerne vi flytte til. Og vi taber den globale kamp om talent, hvis vi får et imageproblem, hvor der hedder sig, at udlændinge ikke er velkomne i Danmark.

Vi skal selvfølgelig diskutere, hvordan vi får budgettet til at hænge sammen i en tid, hvor flygtninge strømmer til Europa, men problemet er ”marginalt” i forhold til at debattere, hvordan vi bliver en ”global magnet for talent,” siger han.

Jeg har prøvet at rekruttere udlændinge mellem 2005 og 2010 og igen mellem 2010 og 2015. Og fra 2010 til 2015 var det meget nemmere. Noget af det skyldes ”Noma-effekten”, at danskerne blev kåret til det lykkeligste folk i verden, og at København løb med prisen som verdens bedste by at leve i. Men det kommer også fra det politiske klima.

Jeg er bange for, at vi ødelægger det med den debat, vi har, der handler om at overgå hinanden i stramninger.

Hvis ikke vi formår at holde på talenter og tiltrække andre, så bliver det væsentligt sværere at forblive et rigt samfund med høj vækst, siger Tommy Ahlers.

Bemærkning

Tommy Ahlers er uden tvivl dygtig til sit fag og en dygtig-it iværksætter, men hans påstande er falske og bygger på anekdotiske fraser. Når man i 2018 ser hvordan Europa tynger under migrantkrisen og de mange asylansøgninger og nye krav på “integration” presser de offentlige budgetter så virker udtalelserne helt udenfor skiven. Læg dertil den øgede terrortrussel og forringede livskvalitet der følger masseindvandringen.

Hans påstande om tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft er endvidere falsk. Et land som Schweiz har ingen problemer med, at få talenter til landet og det selvom de også har en “smykkelov”. De migranter der er uønskede og som søger mod Europa er heller ikke ligefrem fremtidens talenter ser ud fra en statistisk vinkel.

Dertil viser de fleste undersøgelser det er let, at starte og drive virksomhed i Danmark. Problemet er nærmere høj skat i Danmark på investeringer og for mange unge der tager en blød uddannelse i stedet for indenfor IT, ingeniørretninger eller eksempelvis håndværkerfag.

ANNONSE

Desværre er det ikke første gang ryster fra dele af erhvervslivet vil springe over hvor gærdet er lavest. Man skal blot se tilbage til sluttresserne og den store import af ufaglært arbejdskraft fra bl.a. Tyrkiet og Pakistan.

 

Finans Ekstra Bladet

 

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE