Nyt

Torsdag aften blev en 80-årig mand overfaldet af fire unge ‘af anden etnisk oprindelse’, da han gik med sin rollator, på vej hjem fra indkøb i Tølløse. De fjernede rollatoren, og ‘liggende på vejen’ sparkede de ham. Han udleverede et mindre kontantbeløb, hvorefter de flygtede på knallert. Et overfald, der listes i døgnrapporten, og gengives i lokalblades notitser. Ingen overskrifter i aviserne, intet på tv, ingen opdateringer fra folkevalgte.

Halime Oguz lufter nogle klokkeklare pointer i KøbenhavnLIV – Forskelsbehandler vi vold og racisme ud fra hudfarve?.

“Da en fuld mand på Kastrup Havn for nylig overfusede og råbte ad en familie med minoritetsbaggrund faldt vi alle – og med rette – over hinanden i fordømmelser og foragt. Selv statsministeren tog afstand. … oplever vi egentlig samme bestyrtelse, når indvandrere begår overgreb mod majoritets-danskere?

I weekenden blev 58-årige Martin, en helt almindelig far, offer for brutal og umotiveret vold på Nørrebro… Hvem har hørt om den uhyggelige sag? Få. Alt for ofte bliver de hadforbrydelser, folk med minoritetsbaggrund begår, mødt af larmende tavshed. Ikke mindst fra nogle af de ‘hellige’ på venstrefløjen, for hvem fordomme og decideret racisme, altid kun kan gå én vej. Imens bliver der råbt racisme ved enhver fornærmelse af indvandrere.

Har historien om Martin været på forsiden af alle formiddagsblade? Nej. Når vi taler hadforbrydelser i Danmark, taler vi næsten altid om udsatte minoriteter, eksempelvis med indvandrerbaggrund. Vi taler ikke om det udbredte had mod mennesker med hvid hud og dansk som hovedsprog!

Vi er nødt til at tale om elefanten i rummet; den udbredte racisme mod majoritets-befolkningen i Danmark fra et lille, men voldelige og hadefuldt segment i indvandrerkredse, der udviser en ubeskrivelig kynisme, afstumpethed og råhed.”

 

ANNONSE